Hlavní obsah

Lucie Bílá ztvární hlavní roli v novém muzikálu Carmen

Zpěvačka Lucie Bílá si zahraje vášnivou a temperamentní Carmen ve stejnojmenném americkém muzikálu. Světová premiéra hudebního díla, jehož autory jsou známí američtí tvůrci, bude letos 2. a 3. října v pražském Hudebním divadle Karlín.

Článek

"Ta role je nádherná, strašně temperamentní a vždycky mě lákala. Tenhle projekt tady myslím nemá obdoby. Už několik let mi pořád někdo říká, že bych měla jít ven a jsem strašně ráda, že ten svět přijel za mnou," řekla na úterní tiskové konferenci Lucie Bílá.

Autor hudby Frank Wildhorn vyjádřil několikanásobné zlaté slavici velký obdiv. "Je tak dobrá, že obstojí všude na světě. Spolupráce s ní je pro mě velkou příležitostí. Její hlas by měl být slyšet všude na světě," nešetřil chválou Wildhorn, podle kterého je Bílá prý stejně dobrá jako Whitney Houstonová a další světové hvězdy.

Skladatel byl prý tak spokojený s pražským uvedením jeho muzikálu Jekyll & Hyde v Hudebním divadle Karlín, že přišel s nápadem napsat pro divadlo původní muzikál. Mezi další díla Franka Wildhorna patří muzikály The Civil War či Dracula: The Musical, který byl nedávno uváděn na Broadwayi.

Spoluprací s Lucií Bílou je nadšený i režisér muzikálu Gabriel Barre. "Je pro mě ctí pracovat s Lucií. Hrozně mě baví pracovat na nové verzi Carmen, vyhledávat nové pohledy," řekl Barre s tím, že původní verze opery Georgese Bizeta je temná a plná křivdy. "My jsme se ale rozhodli věnovat příběhu o zrození lásky," řekl Barre, podle kterého se Carmen v novém příběhu vyvíjí a roste.

Carmen s Happy Endem?

Nové zpracování příběhu o Carmen, které se odehrává v současnosti, se původní novelou Prospera Mériméeho inspirovalo, v řadě věcí se ale liší. "Příběh Carmen v originále skončí smutně a tak trošičku beznadějně. Náš příběh ale končí s nadějí v srdci," přiblížil nový muzikál ředitel karlínského divadla Egon Kulhánek.

Atmosféru muzikálu dokreslí cirkusové prostředí. "Vždy jsem toužil po tom zinscenovat muzikál, ve kterém se objeví cirkus. Já to prostředí považuju za velice spektakulární a atraktivní. Není to cirkusový muzikál, nicméně se tam, doufám, velice efektně a krásně, nějaká čísla objeví," podotknul Kulhánek.

Producentem nového amerického muzikálu je Hudební divadlo Karlín, koproducentem je pak Divadlo Ta Fantastika. První představení, na které byl již zahájen předprodej, se odehraje 24. září.

Reklama

Výběr článků

Načítám