Hlavní obsah

Lucie Bílá si zamilovala Carmen

Právo, rh

Zpěvačka Lucie Bílá se po Boženě Němcové promění v ohnivou Carmen. Stane se tak ve stejnojmenném americkém muzikálu Franka Wildhorna, Normana Allena a Jacka Murphyho, který byl napsán speciálně pro Hudební divadlo Karlín a světovou premiéru zde bude mít 2. a 3. října v režii Gabriela Barreho.

Foto: Petr Horník, Právo

Zpěvačky Lucie Bílá a Dasha

Článek

„Mé srdce patřilo Němcové, ale Carmen člověka chytí a nepustí, potvora jedna. Jsem v té roli šťastná, i když všichni dostáváme během zkoušek pořádně zabrat,“ řekla Bílá na úterní tiskové konferenci.

Kromě Bílé se v muzikálu objeví i Jiří Korn jako starosta Mendoza, Dasha a Markéta Poulíčková jako Katarína, přičemž Dasha bude alternovat i Carmen. Z dalších muzikálových osobností se diváci mohou těšit na Roberta Jíchu (José), Tomáše Trapla, Václava Noida Bártu, Martina Poštu, Pavlu Břínkovou, Hanku Křížkovou aj.

„Jsem šťastný, že mohu pracovat s takovým týmem. Všichni jsou stejně kreativní, talentovaní a pracovití jako herci na Broadwayi,“ poznamenal režisér Gabriel Barre.

„Doufám, že společně vytvoříme tu nejlepší show,“ dodal. Hudební nastudování Carmen je dílem Oty Balage, choreografii připravuje Pavel Strouhal.

Reklama

Výběr článků

Načítám