Hlavní obsah

Lidé se rozloučili s režisérem Václavem Vorlíčkem

Novinky, Stanislav Dvořák

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Aktualizováno

V úterý se kolegové, přátelé i veřejnost ve strašnickém krematoriu v Praze rozloučili s režisérem Václavem Vorlíčkem, který zemřel minulé úterý ve věku 88 let. Vorlíček byl klasikem české komedie a moderní pohádky.

Záznam: Poslední rozloučení s filmovým režisérem Václavem VorlíčkemVideo: Novinky

 
Článek

Na rozloučení přišli například režisér Zdeněk Zelenka, herečka Jiřina Bohdalová, režisér Zdeněk Troška, herec Pavel Trávníček, režisér Filip Renč nebo generální ředitel České televize Petr Dvořák.

„Myslím, že tak, jak ho mám v hlavě já, tak ho mají všichni diváci České televize... Já si ho hrozně vážím. To, co zanechal po sobě, budou diváci ČT obdivovat ještě řadu let,“ uvedl Dvořák.

„Václav Vorlíček vedl život, o kterém se opravdu nedá říct, že by ho promarnil, naplno se věnoval práci filmové i televizní, natočil desítky filmů a seriálů, které jsou úspěšné a známé,” řekl Zelenka.

Foto: Michal Kamaryt, ČTK

Režisér Zdeněk Troška na posledním rozloučení s filmovým režisérem Václavem Vorlíčkem.

„Svou prací se zasloužil, aby svět byl alespoň trošinku veselejší,“ dodal.

Scenárista, režisér a herec Václav Vorlíček se narodil v roce 1930 v Praze, kde také vystudoval režii na FAMU. Proslavil se svěží parodií na komiks Kdo chce zabít Jessii?, kde si zahrála tehdejší kráska Olga Schoberová.

Foto: Petr Hloušek, Právo

Poslední rozloučení s Václavem Vorlíčkem

Foto: Právo

Herec Pavel Trávníček přichází na poslední rozloučení s filmovým režisérem Václavem Vorlíčkem.

Foto: Petr Horník, Právo

Režisér Václav Vorlíček na snímku z roku 2011

Foto: Právo

Herečka a zpěvačka Dagmar Patrasová přichází na poslední rozloučení s filmovým režisérem Václavem Vorlíčkem.

V komediálním žánru pokračovaly i filmy Konec agenta W4C prostřednictvím psa pana Foustky nebo Pane, vy jste vdova a Dívka na koštěti. Mezinárodním hitem se stala pohádka Tři oříšky pro Popelku.

Foto: Michal Kamaryt, ČTK

Režisér Filip Renč

Foto: Michal Kamaryt, ČTK

Režisér Zdeněk Zelenka a herečka Jiřina Bohdalová přicházejí na poslední rozloučení s filmovým režisérem Václavem Vorlíčkem

Vedle filmových komedií se věnoval televizní tvorbě a v osmdesátých letech se stal jedním z nejvýraznějších tvůrců seriálů. Mezinárodní úspěch měla slavná Arabela, popularitu si získaly i série Létající Čestmír nebo Křeček v noční košili.

Reklama

Výběr článků

Načítám