Hlavní obsah

Liam Gallagher chce točit film o Beatles, osloví i Johnnyho Deppa

Právo, Jaroslav Špulák

Liam Gallagher, bývalý frontman skupiny Oasis a současný kapely Beady Eye, potvrdil v rozhovoru s britským hudebním magazínem Q svůj záměr natočit film o skupině Beatles. Řekl rovněž, že by v jedné z hlavních rolí rád viděl amerického herce Johnnyho Deppa. „Ten film lidem otevře oči,“ dodal.

Foto: Profimedia.cz

Legendární čtyřka: zleva Ringo Starr, John Lennon, George Harrison a Paul McCartney.

Článek

Gallagher po letošním vydání debutového alba své současné kapely Beady Eye nedávno prohlásil, že již pracují na druhém počinu. Jeho filmový projekt by ale všechny aktivity odsunul na vedlejší kolej.

Jeho záměrem je filmová adaptace knihy Richarda DiLella, která vyšla zatím jen v Anglii pod názvem The Longest Cocktail Party: An Insider’s Diary of the Beatles, Their Million-dollar Apple Empire and It’s Wild Rise and Fall (Nejdelší koktejl: Deník zúčastněného o Beatles, jejich miliónové impérium Apple a divoký vzestup a pád). Produkčně by natáčení zajistila jeho společnost In 1 Productions.

Šokující filmový scénář

Johnny Depp by se Gallagherovi líbil v roli Dereka Taylora, tiskového mluvčího Beatles. „Taylor byl duch, který podléhal Lennonovi. Scénář k filmu je už hotový a vsadím se, že lidi šokuje. Teď čekám na okamžik, kdy začneme vybírat herce. Chtěl bych, aby Dereka hrál Johnny Depp. Ta role je napsaná přímo pro něj,“ řekl Gallagher.

Není to přitom žádný odvážný nápad, vždyť Gallagher zná Deppa už od dob existence skupiny Oasis. Kapela herce pozvala do studia na nahrávání alba Be Here Now a jeho kytaru lze slyšet ve skladbě Fade In-Out.

Snímek by měl být příběhem Beatles od začátku jejich spolupráce s firmou Apple v roce 1967 až do rozpadu kapely v roce 1970.

Na jeho realizaci se má angažovat i společnost Revolution Films, jejímž spoluzakladatelem je Andrew Eaton, producent filmu 24 Hour Party People o lokální hudební scéně v Manchesteru.

Reklama

Související články

Film V peřině zahájí zlínský festival

Předpremiéra hudební komedie režiséra F. A. Brabce V peřině s Lucií Bílou, Karlem Rodenem, Jiřím Mádlem a dalšími zahájí v pondělí večer 51. ročník Zlín Film...

Kafkova cena Johnu Banvilleovi

Jedinou českou mezinárodní literární cenu pro rok 2011 získal irský spisovatel John Banville (1945). Právu to oznámila Společnost Franze Kafky, která je spolu...

Výběr článků

Načítám