Hlavní obsah

Letošní ceny TýTý získali Maciuchová, Bílá a Voříšek

Novinky, toh

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

PRAHA
Aktualizováno

Již posedmnácté se v sobotu večer rozdávaly televizní ceny TýTý. O nejlepší osobnost v deseti kategoriích rozhodovali diváci prostřednictvím sms. Mezi držitele letošních cen patří Leoš Mareš či Karel Voříšek. Do Dvorany slávy vstoupila Kamila Moučková.

Foto: Stanislav Peška, ČTK

Hana Maciuchová ovládla letošní ceny TýTý.

Článek

Osmdesátiletá Moučková působila jako hlasatelka Československé televize. "Toto trvalo," okomentovala potlesk v sále. "Hlavně, že to nebylo in memoriam," dodala bývalá moderátorka televizních zpráv.

Voříšek byl zvolen v kategorii Osobnost televizního zpravodajství. Mnohonásobná česká slavice Lucie Bílá získala i letošní zlaté zrcadlo. To samé potkalo i Karla Gotta, který sobotní cenu zařadí mezi desítky dalších, které již obdržel za svoji dosavadní kariéru.

:. Karel Gott přebírá cenu.foto: ČTK/Stanislav Peška

Mezi oceněnými je i Václav Moravec, a to v kategorii Osobnost televizní publicistiky či Leoš Mareš, který zrcadlo přebíral téměř se slzou v oku.

Diváci českých televizních stanic volili i nejlepší herce a herečky. V těchto kategoriích zvítězili Ivan Trojan a Hana Maciuchová. Ta se neubránila dojetí. "Nedávno jsem oslavila jubileum a svíčky na mém dortu jsou dražší než dort sám, a říkala jsem přátelům, že nepotřebuji založit, ale jen pohýčkat,“ řekla Maciuchová.

Stala se dokonce i Absolutním vítězem letošních cen TýTý. "Já opravdu nemám slov. Chce se mi řvát. Jeto naprosto neuvěřitelný večer," dodala.

:. Leoš Mareš v doprovodu přítelkyně Moniky Poslušné.foto: ČTK/Stanislav Peška

Seriál Ulice díky hlasům diváků porazil Četnické humoresky, Ordinaci v růžové zahradě, Pojišťovnu štěstí i Velmi křehké vztahy. Objevem roku se stal Petr Vondráček, jemuž cenu předal ve stejné kategorii loni oceněný Zbyněk Drda.

Večerem provázeli Tereza Kostková a Dalibor Gondík. Vystoupili například Petr Kolář, Eva Farna, Lucie Vondráčková či formace Gipsy.cz.

Přehled vítězů

  • Absolutní vítěz: Hana Maciuchová
  • Pořad roku: Hádej, kdo jsem! (Prima)
  • Seriál roku: Ulice (Nova)
  • Herečka: Hana Maciuchová
  • Herec: Ivan Trojan
  • Zpěvačka: Lucie Bílá
  • Zpěvák: Karel Gott
  • Osobnost zpravodajství: Karel Voříšek (Nova)
  • Osobnost publicistiky: Václav Moravec (ČT)
  • Osobnost zábavných pořadů: Leoš Mareš (Nova)

Reklama

Související témata:

Výběr článků

Načítám