Hlavní obsah

Letní Letná ve znamení fire show, klauniády a erotiky

Právo, Radmila Hrdinová

Letos již po sedmé rozbijí svá šapitó na pražské Letenské pláni umělci účastnící se festivalu Letní Letná. Od 18. do 31. srpna se zde uskuteční přes osmdesát představení ze čtyř zemí.

Článek

Festival otevře 18. srpna večer punkový cirkus skandinávského souboru Burnt Out Punks, který kombinuje akrobacii a živý hudební nářez s divokou ohňovou show, tancem, klaunstvím a svéráznou brutální komedií. Vstup na zahajovací show bude zdarma.

Francouzská akrobacie opět v Praze

Na Letní Letnou se po roce vracejí dvě hvězdy francouzského nového cirkusu Atelier Lefeuvre & André, které loni nadchly publikum jako dva svérázní zahradníci – akrobaté. Letos předvedou celovečerní představení Bricolage Erotique, kde půjde o erotiku a sex.

Po nedávné francouzské premiéře uvidí diváci v Praze také nové představení REV souboru Cahin Caha, který vede mág nového cirkusu Daniel Gulko. Snoubí se v něm sny, mystické obrazy a cirkusová magie s hlubším filozofickým poselstvím.

K zahraničním hostům bude patřit i klaun Heinzi Lorenzen, který diváky zavede na oslavu klaunových narozenin.

„Z českých představení bych rád upozornil na návrat cenami ověnčené La Putyky Rosti Nováka a režijního dua Skutr, dále na představení souborů Decalages, Cirkus Sacra či fire show souboru Amanitas. Zvláště bych doporučil představení Postav na čaj dvou děvčat ze souboru Cirkus Mlejn,“ řekl na tiskové konferenci Letní Letná její ředitel Jiří Turek.

Program pro nejmenší

Festival se samozřejmě bude opět věnovat dětem, kromě pohádek a dětských představení je pro ně poprvé připravena festivalová škola Letní letňák, kde mohou strávit celý den v dílnách, jež povedou herečka Bela Schenková a divadlo ANPU na téma Noemova archa, Cirqueon zprostředkuje výuku cirkusových dovedností, hudební dílnu Hlasohled dětem připravila Blanka Laurychová.

Co se děti naučí, předvedou na závěrečném představení 29. srpna. V rámci festivalu se uskuteční i diskuse na téma nový cirkus, open stage, otevřená všem zájemcům o nový cirkus, výstava fotografií či koncert skupiny Laura a její tygři.

Reklama

Související témata:

Související články

Výběr článků

Načítám