Hlavní obsah

Lenka Dusilová připravuje nové album, stále mimo střední proud

Právo, jaš

Zpěvačka Lenka Dusilová se přes nesporné úspěchy se svými sólovými alby s hlavním hudebním proudem míjela. Že na tom nehodlá nic měnit, potvrzují i její současné aktivity.

Článek

V těchto dnech natáčí autorské album spolu s experimentálním klarinetovým kvartetem Clarinet Factory a skladatelkou a klavíristkou Beatou Hlavenkovou. Počin vyjde na konci září a protagonisté naživo představí svůj projekt pod názvem Ethernal Seekers poprvé 21. a 22. října 2008 v rámci Mezinárodního hudebního festivalu Struny podzimu.

Další novinka se týká Dusilové koncertních aktivit. V minulém roce strávila jeho určitou část koncertováním ve Spojených státech. Vystupovala tam s kapelou složenou z mladých amerických hudebníků. Byli v ní například Joe Bagale, Grey McMurry a Mike Chiavaro. Na letošní podzim se rozhodla americké přátele pozvat do Čech a svým zdejším fanouškům tak zprostředkovat atmosféru loňských amerických koncertů.

Turné začne 19. 9. ve slovenské Skalici a poté se přesune do Čech. Hrát se bude mj. v Brně 22. 9. a v Praze 24. 9. Šňůra skončí 3. 10. v Týništi n. Orlicí.

Reklama

Související témata:

Výběr článků

Načítám