Hlavní obsah

Led Zeppelin se vracejí, slibuje britský tisk

Novinky, Stanislav Dvořák

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Nejrozšířenější rockové mýty tvrdí, že se znovu dají dohromady Black Sabbath, Guns'n'Roses a Led Zeppelin. Třetí z nich teď ožil v britském tisku a tentokrát je to prý opravdu, ale opravdu na spadnutí.

Článek

Zbožňovaní "zepelíni" by údajně měli zahrát na podzim v londýnské O2 aréně, oznámil kulturní server Thisislondon. Neexistuje ale žádné oficiální prohlášení přímo od skupiny. Odborníci varují před nakupováním vstupenek, které jsou už teď nabízeny na internetu.

Původní bubeník John Bonham zemřel v roce 1980 a hudební server NME se domnívá, že na bicí bude hrát jeho syn Jason. Zbytek skupiny tvoří John Paul Jones, Robert Plant a Jimmy Page. Všichni tři společně se objevili naposledy na koncertě Live Aid v roce 1985, Plant koncertuje velmi často i v Česku.

Spekulace, že se jedna z nejzásadnějších rockových skupin vrátí na pódia, krouží v zahraničních médiích poměrně často. Je však otázkou, jestli to není spíše výrazem obrovské touhy fanoušků vidět své idoly ještě jednou pohromadě.

Že popularita skupiny neupadá, ukázaly i nedávné ankety o nejlepší rockovou baladu a nejlepší kytarové sólo. V obou případech skončila na druhém místě Stairway to Heaven. V anketách hlasovaly desetitisíce čtenářů Novinek.

Reklama

Související témata:

Výběr článků

Načítám