Hlavní obsah

Landa vyrazí na turné Československo 2008

Právo, Jaroslav Špulák

Zpěvák Daniel Landa na úterní tiskové konferenci oznámil, že v dubnu a květnu vyrazí na koncertní turné. Nazval je Československo 2008 a představí se během něho na pěti místech Česka a Slovenska.

Foto: Petr Hloušek, Právo

Daniel Landa chystá novou desku a vyrazí na turné.

Článek

Zahájí 22. dubna koncertem v ostravské ČEZ Aréně, 25. 4. bude pokračovat v pardubické ČEZ Aréně a 29. 4. v Praze v Aréně HC Sparta. 23. května se představí ve Steel Aréně v Košicích a 25. 5. v bratislavské Inchebě. Na Slovensku coby sólový zpěvák vystoupí vůbec poprvé.

„Turné jsem nazval Československo 2008, protože se bude konat v obou zemích. Na Slovensku se rozšířila pomluva, že mám k té zemi negativní vztah. Tímto chci deklarovat, že to tak není. Po dlouhé době jsem také pochopil, že jsem především umělec. Umělec něco udělá a ostatní o tom přemýšlejí. To se týká i názvu mého turné. Nemám recept na to, co je správné a co správné není. O tom musí přemýšlet jiní. I když připouštím, že svůj tip mám,“ řekl Landa.

Bude i nové album

Propagační plakát k turné je vytvořen ve tvaru známky, kde je na ploše trikolory Landův portrét. Zpěvák to vysvětlil: „Je to reakce na volání novinářů a blogerů, kteří chtějí kontroverzi. Můj styl je provokovat.“

Před zahájením turné by měl vydat nové album. Prozradil, že se pravděpodobně bude jmenovat Walter, Ute, Tommy & Mary.

Reklama

Související témata:

Výběr článků

Načítám