Hlavní obsah

Landa uvede Rockquiem

Novinky, Jaroslav Špulák

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

PRAHA

Za scénickým hudebním představením Rockquiem, které bude mít premiéru 3. srpna v pražském Obecním domu, stojí zpěvák Daniel Landa. Dílo je inspirováno Mozartovým Requiem, jehož harmonickou a aranžérskou strukturu zachovalo.

Foto: Josef Zajíc

Reprezentantky Moravskoslezského kraje.

Článek

V Rockquiem se bude snoubit živá hudba s tancem a texty zpívanými v latině. Rockovou instrumentaci připravil německý skladatel Stefan Wurz, uměleckou supervizi přijali Daniel Landa a Ital Manfred Schweigkofler. S českými zpěváky, herci a hudebníky dílo nacvičuje Česká komorní filharmonie.

"Tíha představení bude kladena na hudbu, tu chceme podpořit. Nejde o příběh. Rockquiem děláme za lidi, kteří zemřeli zbytečně," prozradil Landa, který Právu přiznal: "Cestu k vážné hudbě jsem hledal složitě. Oči mi otevřel až Formanův film Amadeus, který vykreslil Mozarta tak, že mě začal inspirovat. Je mi líto, že je dnes vážná hudba v podstatě underground. Myslím si, že je třeba otevřít k ní bránu prostřednictvím naší práce."

Rockquiem se bude odehrávat v nově zrekonstruovaných prostorách Smetanovy síně Obecního domu a během představení budou využity i vzácné secesní a památkově chráněné varhany v sále.

Reklama

Výběr článků

Načítám