Hlavní obsah

Lana Del Rey už chystá další desku

Právo, Jaroslav Špulák

Jen co americká zpěvačka Lana Del Rey vydala čerstvé album Norman Fucking Rockwell, jež se na trhu objevilo poslední prázdninový pátek, oznámila, že připravuje další. Čtyřiatřicetiletá rodačka z New Yorku to udělala v rozhovoru pro list The Times.

Foto: ČTK

Lana Del Rey je velmi činorodá.

Článek

„Už jsem napsala část nového alba. Jmenuje se White Hot Forever. Myslím, že ho vydám tak za dvanáct nebo třináct měsíců. Nechci si dávat pauzu,“ prohlásila interpretka.

Na sklonku srpna zveřejnila videoklip k písni Doin’ Time. Tato skladba je na jmenovaném počinu Norman Fucking Rockwell, který přináší čtrnáct písniček.

Lana Del Rey, vlastním jménem Elizabeth Woolridge Grantová, debutovala v roce 2008 EP nahrávkou Kill Kill, po které vydala album Lana Del Rey a.k.a. Lizzy Grant (2010).

Do povědomí hudebního světa se ale dostala až v roce 2011 díky hitu Video Games, který se probojoval do Top 10 britského singlového žebříčku. Skladba je součástí její druhé desky Born To Die (2012).

Se třetím albem Ultraviolence (2014) poprvé vyšplhala na nejvyšší příčku amerického žebříčku Billboard 200. S nahrávkou Honeymoon (2015) se dostala v Americe i Británii na druhé místo a s albem Lust for Life (2017) oba žebříčky dobyla.

Na kontě má dvě Brit Awards, jednu Q Award a jednu Ivor Novello Award, také čtyři nominace na Grammy a jednu na Zlatý glóbus. V České republice naposledy vystoupila loni v létě na festivalu Aerodrome v Panenském Týnci.

Může se Vám hodit na Zboží.cz:

Reklama

Výběr článků

Načítám