Hlavní obsah

Lady Gaga míří do Evropy, v Čechách ale nevystoupí

Právo, Jaroslav Špulák

Americká zpěvačka Lady Gaga oznámila termíny a místa svého nadcházejícího evropského koncertního turné. Kontroverzní umělkyně absolvuje v době od 14. srpna do 6. října na starém kontinentu 21 vystoupení v osmnácti zemích. Na seznamu není zastávka v Čechách, chybí také koncerty na Slovensku, v Polsku nebo v Maďarsku.

Foto: Milan Malíček, Právo

Lady Gaga v Praze

Článek

Turné začne v bulharské Sofii na fotbalovém stadiónu Vasila Levského a skončí v Barceloně na Palau Sant Jordi. Nejblíže za českými hranicemi se americká hvězda představí 18. srpna ve Vídni, 4. září v německém Kolíně nad Rýnem nebo 24. září v Hannoveru. Speciálními hosty jejího evropského turné budou britská glamrocková kapela The Darkness a DFJ Lady Starlight.

Celé světové turné Lady Gaga odstartuje již 27. dubna na Olympijském stadiónu v jihokorejském Soulu. Tamní pořadatelé musí na příkaz úřadů prodávat vstupenky pouze divákům starším osmnácti let. Následují vystoupení v Hongkongu, Japonsku, Tchaj-wanu, na Filipínách, v Thajsku, Singapuru, Indonésii, na Novém Zélandu a v Austrálii.

Lady Gaga se nedávno rozhodla využít své popularity i mimo pódia a spustila vlastní sociální síť, která bude konkurovat například Facebooku nebo Twitteru. Podle amerických médií je novinka zatím jen pro vyvolené.

Reklama

Související témata:

Výběr článků

Načítám