Hlavní obsah

La Película představí Antonia Banderase

Právo, kul

Třetí únorový týden začne už podesáté přehlídka španělských filmů nazvaná La Película. Bude svátkem milovníků španělských filmů a potěší zejména fanoušky herce Antonia Banderase. Právě jemu bude věnovaná jedna ze sekcí.

Foto: ČTK

Antonio Banderas bude na festivalu La Película představen nejvíce.

Článek

„Představíme ho především v jeho hereckých počátcích, které mohou být pro mnohé diváky překvapením. Uvidíme ho například jako skrývajícího se republikána nebo tančícího a zpívajícího mnicha. Španělská filmová akademie mu udělila cenu Čestný Goya a on se stal nejmladším držitelem tohoto prestižního ocenění,“ popisuje záměr dramaturg festivalu David Čeněk.

Jubilejní 10. ročník festivalu La Película proběhne od 17. do 22. února v prostorách pražského kina Světozor a od 19. do 22. února v brněnském kině Scala.

Od 23. do 25. února si španělské filmy budou moci vychutnat diváci ostravského Minikina a na závěr, od 26. do 28. února, bude španělština znít v Bio Central v Hradci Králové.

Festivalový program nabídne kromě zmíněné Pocty Banderasovi také výběr z aktuální španělské kinematografie a v neposlední řadě sekci mapující nejzajímavější latinskoamerické filmy.

Reklama

Související témata:

Výběr článků

Načítám