Hlavní obsah

Kytarista Joe Perry zkolaboval na scéně

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

New York

Kytarista americké rockové skupiny Aerosmith Joe Perry byl hospitalizován kvůli zdravotním potížím, které ho zastihly při nedělním koncertu v New Yorku, kde hrál se skupinou Hollywood Vampires. Pětašedesátiletý hudebník musel předčasně odejít z pódia během sobotního vystoupení v amfiteátru v Brooklynu.

Foto: Wong Maye-E, ČTK/AP

Joe Perry na záběru z roku 2013

Článek

Zpěvák superskupiny Hollywood Vampires Alice Cooper sdělil na Twitteru, že Perryho stav je stabilizovaný a že je u něj rodina. Potvrdila to i nemocnice.

Jeden z fanoušků na sociální síti zveřejnil záběry z nedělního koncertu. Je na nich vidět Perry, jak si sedá na pódium. Pak jde před reproduktorem a klopýtá do zákulisí.

„Sedl si k bicím, pak šel za malou zídku a ztratil vědomí,“ napsal jeden z návštěvníků na Instagramu.

Půl hodiny po začátku koncertu Cooper řekl, že se Perry necítil dobře: „Všimli jste si, že jeden z našich bratrů není s námi na scéně – cítil se hodně zle už před koncertem.“

Na místě zasahovali záchranáři i policie, ale Perryho stav se rychle zlepšil a v neděli se objevil na dalším koncertu.

Perry je známý hlavně jako kytarista skupiny Aerosmith, kterou pomáhal v roce 1970 založit. Zpěvák Steven Tyler letos oznámil, že se kapela vydá příští rok na turné na rozloučenou. Kapela prodala 150 miliónů alb a drží rekord v počtu zlatých a platinových alb. Perry s Cooperem a hercem Johnem Deppem založili skupinu Hollywood Vampires, která existuje od 2015. V ní dále hrají dva členové Gun N’Roses baskytarista Duff McKagan a bubeník Matt Sorum.

Reklama

Související témata:

Výběr článků

Načítám