Hlavní obsah

KVIFF: Bez covidového potvrzení se na festivalu do kina nikdo nedostane

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Karlovy Vary
Aktualizováno

Testy návštěvníků, hostů i realizačního týmu letošního 55. ročníku Mezinárodního filmového festivalu (MFF) v Karlových Varech na covid-19 zajistí společnost Anygence ve spolupráci s Karlovarskou krajskou nemocnicí (KKN). Festival budou totiž provázet striktní hygienická opatření a bez potvrzení o negativním testu, prodělání nemoci nebo ukončeném očkování se nebude možné na projekce a do dalších festivalových prostor dostat. KKN zároveň nabídne možnost očkování jednorázovou vakcínou.

BEZ KOMENTÁŘE: Atmosféra před zahájením festivalu v Karlových VarechVideo: Novinky

 
Článek

„Ideální by bylo, kdyby do Karlových Varů přijeli lidé již očkovaní,“ uvedl výkonný ředitel MFF Kryštof Mucha. „Nebo doporučuji přijet s platným PCR testem, popřípadě s čerstvým antigenním testem,“ pokračoval ředitel s tím, že v případě propadnutí testu lze využít testovací místa přímo na festivalu.

Různá barva pásek

„Když se pak divák přijde akreditovat, tak si vyhledá někoho ze stočlenného covidového týmu v označených bílých vestách. Určitě budou stát například u pokladen,“ dodal Mucha s tím, že členové týmu zkontrolují, zda jsou splněny všechny hygienické požadavky, a předají návštěvníkovi pásku na ruku.

Prezident MFF KV Jiří Bartoška: Jsem nesmírně rád, že zahajuje Zátopek

MFF KV

Právě ta má sloužit ke snadné identifikaci bezinfekčního diváka. Černé pásky mají svoji platnost po celou dobu festivalu, takže jsou pro očkované, diváky s dostatečně dlouho platným PCR testem nebo pro návštěvníky, kteří nemoc prodělali a mají o tom doklad.

Světlé pásky dostanou diváci s antigenními testy, které jsou jen na tři dny. Budou označeny datem, dokdy umožňují vstup do kina a na další akce festivalu.

Pokladny filmového festivalu otevřely

MFF KV

„Páska na ruce návštěvníkovi velmi ulehčí život. A navíc bude každý v kinosále vědět, že vedle sedí lidé, kteří prošli testováním a nejsou covid pozitivní,“ komentoval výkonný ředitel.

Testovací místa pro veřejnost budou ve Smetanových sadech mezi Thermalem a Alžbětinými lázněmi a v Grandhotelu Thermal. Místa budou otevřena po celou dobu trvání festivalu od osmi ráno do deseti večer. Navíc v pasáži Thermalu zřídila Anygence takzvaný SOS COVID POINT, v jehož rámci bude k dispozici koordinátor, který v případě potřeby pomůže s otázkami k testování.

Výkonný ředitel MFF KV Kryštof Mucha: Budou fantastičtí hosté i nádherné filmy

MFF KV

„Pro pohodlí návštěvníků jsme spustili web, kde se mohou registrovat na test dopředu,“ uvedl generální ředitel Anygence Jakub Schůrek.

KKN také po dobu festivalu zřídí u pokladen na horním parkovišti hotelu Thermal mobilní očkovací místo. „Chceme poskytnout zájemcům možnost nechat se očkovat jedinou dávkou vakcíny Janssen bez nutnosti předchozí registrace,“ uvedla karlovarská krajská koordinátorka očkování a ředitelka KKN Dagmar Uhlíková. Očkovat se bude každý festivalový den od poledne do osmi do večera.

Reklama

Výběr článků

Načítám