Hlavní obsah

Kultovní Teorie velkého třesku končí

Novinky, Stanislav Dvořák

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Kultovní seriál The Big Bang Theory (Teorie velkého třesku) skončí v roce 2019. Jeden z nejdéle natáčených hraných sitkomů se tak dožije 12 let. Poslední řada seriálu by se měla vysílat od září do května.

Foto: CBS

Jim Parsons a Kaley Cuocová

Článek

Diváci na celém světě si zamilovali nesmělé vědce Leonarda a Raje, úchylného Howarda i neoblíbeného podivína Sheldona, který nebyl schopný komunikovat s lidmi, považoval se za vyšší druh člověka a tyranizoval okolí nesmyslnými požadavky i paranoidní povahou.

Sestavu doplňovala atraktivní, ale natvrdlá blondýna Penny, jejíž rozhovory s Sheldonem patřily k vrcholům série.

Foto: Profimedia.cz

Simon Helberg

Jen v USA míval během jedenácté řady každý díl přes 18 miliónů diváků v televizi, seriál tak kraloval tamějším žebříčkům. V Česku seriál vysílala Prima a seriál v televizi netrhal rekordy, ale posuzovat sledovanost jen podle toho by bylo zcela zavádějící. Televize totiž nabízela staré díly a několikanásobně víc lidí seriál sledovalo na internetu.

„My všichni, herci, scenáristé a celý štáb, si hrozně moc vážíme úspěchu seriálu a máme v úmyslu dodat poslední řadu a závěr série, která dovede Teorii velkého třesku k epickému a kreativnímu závěru,” vzkázal tvůrčí tým.

Foto: CBS

Penny a Leonard v seriálu Teorie velkého třesku

Teorie velkého třesku si vysloužila celkem sedm cen Emmy (46 nominací) a ze začátku patřila ke kritikou neuznávanějším seriálům, i když ke konci už nadšení opadalo. Postava Sheldona Coopera je tak populární, že si vysloužila i zvláštní seriál Young Sheldon (Mladý Sheldon) o jeho dětství v Texasu.

Z jeho představitele (Jim Parsons) se stala světová hvězda, podobně jako z Kaley Cuocové (Penny), Johnnyho Galeckiho (Leonard), Simona Helberga (Howard) a Kunala Nayyara (Rajesh).

Foto: Profimedia.cz

Kunal Nayyar

Poslední roky všichni brali okolo miliónu dolarů za epizodu (cca 22 miliónů korun). Komentátoři se shodují, že se jedná o nejdražší sitkom všech dob. I proto nemůže pokračovat donekonečna.

Může se vám hodit na službě Zboží.cz:

Reklama

Výběr článků

Načítám