Hlavní obsah

Kudykam vyjde knižně

Právo, kul

Jedna z nejvíce očekávaných událostí podzimní divadelní sezóny, hra se zpěvy Kudykam Michala Horáčka s hudbou Petra Hapky, spěje k premiéře. 2009 veršů příběhu cesty poutníka ze suterénu Penziónu Svět zazní z jeviště Státní opery Praha poprvé 21. října. Návštěvníci letního Sázavafestu budou moci v předstihu vidět i pódiové provedení některých skladeb.

Článek

Nakladatelství Lidové noviny vydá v půli května knižní podobu libreta Kudykam v osobitém výtvarném pojetí profesora Borise Jirků. Kniha bude představena na mezinárodním knižním veletrhu Svět knihy, který se uskuteční v Průmyslovém paláci na pražském Výstavišti. Kudykamovi tam bude patřit odpoledne 15. května.

Před vchodem do Průmyslového paláce vztyčí nepřehlédnutelný stan, ve kterém bude od 16 hodin možné vidět „mladé dámy v podobách koček“, jinak řečeno Mňaudámičky, účinkující v představení Kudykam. A také je slyšet v hravých kočičích verších.

Společně s autorem Michalem Horáčkem a výtvarníkem Borisem Jirků tak dají veřejnosti poprvé nahlédnout do chystaného příběhu z Penziónu Svět. Nevšední prezentaci knižní podoby libreta Kudykam bude moderovat Ivo Šmoldas.

Reklama

Související témata:

Související články

Výběr článků

Načítám