Hlavní obsah

Krumlovský hudební festival nabídne slavné muzikálové melodie

Český Krumlov

Mezinárodní hudební festival Český Krumlov nabídne i letos svým návštěvníkům vybrané slavné muzikálové melodie. Noc na Broadway bude v Pivovarském dvoře na programu 17. července. Zazní zde výběr z muzikálů West Side Story, Evita, Fantom opery nebo Jesus Christ Superstar.

Foto: archiv, Právo

Krumlovský festival nabídne výběr ze slavných muzikálových melodií.

Článek

Hudební doprovod zajistí Moravská filharmonie Olomouc řízená dirigentem Randallem Craigem Fleischerem.

Noc na Broadway se v rámci festivalu uskuteční potřetí. Slavné písně publikum uslyší přímo od zpěváků z newyorské mekky muzikálu Christine Nollové, Capathie Jenkinsové a Hugha Panara. Lidé se mohou těšit na sbory America, Somewhere nebo píseň Maria.

Marii z Bernsteinovy West Side Story, Llooyd Weberovu Evitu nebo Christine z Fantoma opery ztvární českokrumlovskému publiku známá Nollová, uvedla Johanovská. Nollová je jednou z nejvšestrannějších hereček amerického hudebního divadla. Ve svém repertoáru má muzikál, operu, operetu i jazz. Na Broadwayi debutovala v roli Emmy v muzikálu Jekyll a Hyde.

Obecenstvo si bude moci poslechnout i Capathiu Jenkinsovou, která na Broadwayi debutovala v muzikálu The Civil War. V poslední době vystupuje v roli Friedy May v muzikálu Fame Becomes Me. Mužských rolí se ujme Hugh Panaro, který si velké uznání získal za své ztvárnění Fantoma a Raula v muzikálu Fantom opery. Spolupracoval také s Barbrou Streisandovou na jejím posledním evropském turné.

Festival se koná od 16. července do 21. srpna. Jeho hvězdou bude argentinský tenorista José Cura, který bude mít koncert hned na úvod, jeho partnery budou korejská sopranistka In-hje Kimová a Symfonický orchestr Českého rozhlasu řízený Mario de Rosem.

Reklama

Související témata:

Výběr článků

Načítám