Hlavní obsah

Křehce akustická Alanis Morissette na DVD

Novinky, Stanislav Dvořák

Alanis Morissette vydává nové koncertní DVD ve warnerovské edici Storytellers. Není její první ani poslední, a tak asi nikdo nečeká, že se kvůli tomu hudební svět převrátí vzhůru nohama, přesto si ale zaslouží pozornost. Jde totiž o velice příjemnou nahrávku, která nadchne věrné fanoušky a ostatní neurazí.

Článek

Alanis je nepochybně typ zpěvačky, který je lepší naživo než z CD - nejen proto, že disponuje hluboce uhrančivýma očima a tváří modelky. Její nové DVD obsahuje celkem 9 tracků včetně hitů jako You oughta know či Hand in my pocket. Celý program trvá zhruba 50 minut a to je také jeho jediná výrazná slabina - běžná koncertní DVD mívají stopáž cca 90 minut.

Většinu písní hraje kapela v téměř akustických aranžích, takže koncert nemá příliš rockový charakter. Díky tomu je křišťálový hlas Alanis nejhlasitějším prvkem ve skupině a můžete si vychutnat, jak si s ním jeho majitelka pohrává ve výškách, zatímco zbytek skupiny poklidně brumlá kdesi v hlubinách.

Mezi písněmi si zpěvačka povídá s diváky a vysvětluje pozadí vzniku některých hitů či své osobní pocity a životní trable (samozřejmě v angličtině, české titulky nejsou k dispozici). Celý koncert tak probíhá ve velmi pohodové, téměř domácké atmosféře, ostatně obecenstvo sedí pouhé dva metry od kapely, která nemá ani vyvýšené pódium.

"Když jsem tu písničku psala, brečela jsem jako želva," přiznává Alanis např. v úvodu ke zpověďi naštvané odkopnuté milenky You oughta know. Je opravdu velmi spontánní a i po letech stále působí jako malá nesmělá kanadská holčička s velkou pusou, která má srdce na dlani a slzičky na krajíčku. Možná právě proto ji mají lidé rádi.

 Alanis Morissette: Storytellers. Warner Bros. 2005

Reklama

Související témata:

Výběr článků

Načítám