Hlavní obsah

Krátce z festivalu

Novinky, Věra Míšková
Karlovy Vary

Dvousettisícího diváka přivítali včera v karlovarském Malém sále hotelu Thermal tvůrci české pohádky Čert ví proč režiséra Romana Vávry. V zaplněném kině vybral los pětiletou Hanu Vackovou, jen shodou náhod dceru herce Petra Vacka, který působí na festivalu jako moderátor.

Foto: archiv Agentury Velryba

Soutěž netradičních plavidel

Článek

Odpoledne s pohádkou Čert ví proč začalo malováním čertů před Thermalem, autogramiádou, na níž se podepisovala mj. Iva Janžurová, Táňa Pauhofová a Jiří Lábus a vyvrcholilo předáním cen malé divačce.

Alkoholické koktejly s názvy Světlonoš, Žralok v hlavě, Nevstoupíš dvakrát, Suplent a Sentiment podávala v barovém stanu vedle Thermalu filmová společnost Bionaut, která v současné době připravuje filmy týchž názvů. Světlonoš bude středometrážní animovaný film Jana Švankmajera, Marie Procházková chystá kombinovaný snímek Žralok, Nevstoupíš dvakrát je česko-islandská koprodukce hraného filmu, Suplenta si jako hraný debut chystá Martin Krejčí a Sentiment je hraný dokument Tomáše Hejtmánka o Františku Vláčilovi.

K tradičně nejpopulárnějším sekcím karlovarského programu patří Fórum nezávislých. Mezi letošními hosty Fóra je například kanadský režisér Rodrigue Jean, který představí existenciální road movie Yellowknife. Film vypráví příběh dvou mladých lidí na útěku, kteří na své cestě, při potulování nočními bary i nocování v levných motelech potkávají spoustu zvláštních lidí.

Historii elektronické hudby mapuje film s názvem Modulace: Kino pro uši režisérky korejského původu Lary Leeové. Režisérka, která žije v Brazílii, procestovala celý svět a natočila přes 300 rozhovorů s hvězdami taneční hudby. Ve filmu, který je prezentován jako hudební koláž s psychedelickou atmosférou, se objeví například Juan Atkins, Derreck May, Coldcut, Carl Cox, Roni Size a další hudebníci.

Reklama

Související témata:

Výběr článků

Načítám