Hlavní obsah

Kouzelná směska Brazílie, Afriky, soulu a popu

Novinky, Stanislav Dvořák

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Zpěvačka Selma Uamusse je novým objevem z Mozambiku. Afro-brazilské rytmy, trochu soulu, popu a portugalského tradičního stylu fado namíchala do zábavné a k tanci lákající směsky. V pátek 29. listopadu se zastaví v pražském Paláci Akropolis.

Selma Uamusse: Mati

 
Článek

Selma nereprodukuje jen venkovský folklór, je to hudba africká, ale i poučená západním jazzem a popem, elektrické nástroje střídají ty nejexotičtější „vynálezy“ jako brazilské berimbau, mozambická verze balafonu nebo mbira, nástroj s kovovými jazýčky známý v několika afrických zemích.

Foto: Rachot.cz

Selma Uamusse

Přestože to není zdaleka první africká zpěvačka modernizující tradiční afrohudbu, její písně mají relativně originální zvuk. Díky tomu uzavřela smlouvu s firmou Sony, její debutové album Mati produkoval expert na africkou hudbu Jori Collignon ze skupiny Skip & Die. Zpěvačka má za sebou i projekty věnované legendám jako Nina Simone a Miriam Makeba.

Doprovodí ji Camões house band složený z hudebníků z různých koutů světa žijících v Praze. Vstupenky jsou v síti GoOut nebo na místě.

Nezničitelný americký funker Maceo Parker se vrací do Prahy

Kultura

Může se vám hodit na Firmy.cz:

Reklama

Výběr článků

Načítám