Hlavní obsah

Kosheen zatím vrcholem O2 Sázavafestu

Právo, Jaroslav Špulák

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

KÁCOV

Vystoupení britské skupiny Kosheen v pátek večer se stalo dosavadním vrcholem sedmého ročníku O2 Sázavafestu, který se koná od čtvrtka v Kácově na Kutnohorsku.

Článek

Den předtím se představila jejich kolegyně Skye. Prohlásila sice po koncertě, že to bylo její dosud nejepší vystoupení v Česku, nicméně k dokonalosti jí chybělo překonat stereoyp, který koncertní provedení skladeb přineslo.

Kosheen takový problém neměli. Od první chvíle působili sebejistě a zpěvačku Sian Evans nerozhodil ani nefunkční odposlech do uší, kdy jí musel technik během koncertu "lézt pod sukni", aby opravil vysílačku, kterou měla na pásku kolem boku.

Byla to právě Sian Evans, která vystoupení Kosheen dirigovala. Zpívala jistě, krásně, čerstvě a přesně. Navíc v koncertním provedení, pod které se podepsalo pět muzikantů, skladby ze syntetických desek více ožily. Kosheen tak maximálně využili největší možnosti, kterou koncertní set dává.

Zahrály i české hvězdy

Páteční večer patřil také setům českých hvězd. Pražský výběr II dokázal, že je instrumentálně úžasný, leckdy je to s tou dokonalostí až přehnané, ovšem filozoficky se s mladým publikem nepotkává.

Anna K potvrdila svou dobrou formu i pozici, její koncert byl nenápadný, přitom výtečný. Sto zvířat roztančili deset tisíc diváků v areálu naprosto hravě, Wohnout také.

Kamil Střihavka má skvělou novou kapelu, vynikající písně ze své minulosti a hlas, který mu lze závidět. Support Lesbiens jsou na tom v podstatě podobně, narozdíl od Pehy, která - nic naplat - nabízí během svých koncertů jen ten jeden hit.

Reklama

Související témata:

Výběr článků

Načítám