Hlavní obsah

Koncerty roku 2020: Aerosmith, Clapton, Guns N' Roses, Sting i Ozzy

Novinky, Stanislav Dvořák

Rok 2020 bude v Česku bohatý na velké sólové koncerty světových hvězd. Nejvýraznější jména na příští sezonu: Aerosmith, Eric Clapton, Guns N' Roses, Ozzy Osbourne, Lenny Kravitz, Sting.

Foto: Petr Hloušek, Právo

Steven Tyler (Aerosmith)

Článek

Už 10. února se v pražském O2 universu objeví Lindemann. Jde o vedlejší projekt Tilla Lindemanna ze skupiny Rammstein. Založil jej s Peterem Tägtgrenem, zpěvákem a kytaristou švédské deathmetalové skupiny Hypocrisy a industrialmetalové kapely Pain. Po debutu Skills In Pills nyní chystají druhé album pojmenované F & M, se kterým vyrazí na evropské turné.

Pop-rocková zpěvačka Avril Lavigne potěší své fandy 23. března v pražské Tipsport Areně, popový hezounek Harry Styles se zase objeví 11. května v O2 areně.

Foto: PRÁVO/Lukáš Táborský

Eric Clapton

RECENZE: Bolestné vzpomínky Avril Lavigne

Kultura

Po sedmi letech se vrací obrovská legenda, britský kytarista, zpěvák a skladatel Eric Clapton, v pražské O2 areně vystoupí 29. května 2020.

Clapton je na scéně od roku 1962 a jeho geniální pomalá sóla ho proslavila už u tří generací posluchačů. Do Rokenrolové síně slávy vstoupil dokonce třikrát - jako sólista a jako člen skupin The Yardbirds a Cream.

Foto: Milan Malíček, Právo

Korn táhne zpěvák Jonathan Davis.

Jinou cílovou skupinu láká 30. května do Tipsport Areny koncert Korn a hned den poté se v O2 areně zastaví kapela 5 Seconds of Summer. V největší české aréně budou 16. června hrát také System of a Down.

Divoká karta: Southern Avenue

Poprvé přijíždí do Prahy 21. dubna kapela Southern Avenue, mladá našlapaná formace nominovaná i na Grammy. Potěší každého, kdo má rád Tinu Turner, Otise Reddinga, Black Crowes, Allman Brothers a podobné party. Southern Avenue znějí hodně jako Memphis a také tam na jihu USA sídlí. Energický mix rock, blues a gospelu zazní 21. dubna v pražském Paláci Akropolis.

Foto: Petr Hloušek, Právo

Zpěvák Axl Rose a kytarista Slash.

Ikona devadesátek, zbožňovaní i nenávidění Guns N' Roses v téměř původní sestavě se Slashem a Axlem Rosem, zahrají 19. června v pražských Letňanech. Mistři tvrdých vypalovaček z desky Appetite for Destruction i pozdějších balad, které vládly diskotékám, budou hrát pod širým nebem.

Kytarista Aerosmith chystá sólovku s Johnnym Deppem

Kultura

Nesmrtelná rocková ikona Aerosmith, partička, která už prošla všemi možnými krizemi, rozpady a léčebnami a vyšňupala kdeco, by měla 24. června 2020 vystoupit v pražské O2 areně.

Foto: Jan Handrejch

Lenny Kravitz

Už 30. června je tam bude následovat funker a rocker Lenny Kravitz, sexy módesman a ikona světových pódií do Česka jezdí poměrně často a naživo nabízí skutečně slušnou show.

Navzdory mnoha prohlášením o úplně posledních koncertech už jsou tady zase - 1. července zahraje v O2 areně americká skupina Kiss.

Multižánrový Sting se rád vrací na Moravu - 5. července a zazpívá ve Slavkově u Brna pod širým nebem.

Foto: Milan Malíček, Právo

Sting

Na Sinobo Stadium v Praze rozbalí svůj osmdesátkový metal s hymnickými refrény 7. července téměř nesmrtelní harcovníci Iron Maiden a 13. listopadu vystoupí v O2 areně největší rockový dinosaurus světa Ozzy Osbourne. Jeho domovští Black Sabbath se definitivně rozpadli, Ozzy však táhne svou káru dál.

Jemné soulové uzavření sezony nabídnou letití klasici Simply Red v pražském Foru Karlín 22. listopadu.

Nikam nás nepozvali dvakrát, vzpomínají Black Sabbath na 60. léta

Kultura

Reklama

Výběr článků

Načítám