Hlavní obsah

Komix Fury znázorňuje odepsaného vojáka ve světě bez válek

Právo, Jan Rychetský

Bůh ochraňuj válku. Takový má podtitul komiks Fury, v němž na každé stránce tečou potoky krve. Dějem se blíží filmu Komando a drsný hlavní hrdina Nick Fury, byť má pásku přes oko, i vizáží připomíná Arnolda Schwarzeneggera.

Článek

V příběhu jde o to, že profesionální voják Nick Fury ztrácí půdu pod nohama. Vedení jednotek Shield v rámci Organizace spojených národů mu nepokrytě dává najevo, že doba vyhlazovacích misí už je v nenávratnu.

Navíc se musí starat o neduživého syna kamaráda, který právě při jedné z misí zahynul.

Na scéně se objeví starý nepřítel a kvůli adrenalinu se snaží rozpoutat mezinárodní konflikt. Právě Fury situaci řeší, ale s polovičním úspěchem.

Nad Shieldem přebírají vládu byrokraté a vysloužilý voják si uvědomuje své trauma. Bez speciálních akcí, při nichž teče krev nepřátel proudem, nemůže žít, takže už bude jen přežívat.

Zkušený komiksový scenárista Garth Ennis, například autor řady Preacher, ve Furym rozvinul děj, který je nabitý akčními scénami. Jde o drsný komiks staré školy se všudypřítomnou chlapáckou ironií. To platí i pro precizní kresbu Daricka Robertsona, jenž také není v komiksovém světě žádným nováčkem.

Garth Ennis, Darick Robertson: Fury

Garth Ennis, Darick Robertson: Fury Nakladatelství BB/art, přeložil Šimon Španihel

136 stran, cena 399 Kč

Reklama

Související články

Výběr článků

Načítám