Hlavní obsah

Klip k písničce Mám ráda život uvádí nové album Lucie Bílé

Právo, jaš, kul

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Po více než třech letech od vydání alba Hana se Lucie Bílá vrátila do bratislavského studia Littlebeat, aby tam natočila nové studiové album Ta o mně. Vychází v pátek 18. října. První singl z nové desky současně představuje píseň Mám ráda život s klipem v režii Terezy Kopáčové a s kamerou Jana Malíře.

Nový klip Lucie Bílé k písni Mám ráda životVideo: Supraphon

 
Článek

O mimořádném přístupu k realizaci nového alba svědčí skutečnost, že se na ně vybíralo z více něž čtyřiceti původních písní, z nichž následně producenti s Lucií připravili třiadvacet demonahrávek, ze kterých se nakonec na album dostalo třináct nejlepších. Dbalo se nejenom na hudební složku, ale zcela zásadně i na jednotlivé texty.

Často jsou témata zpracována na přímý podnět Lucie Bílé, a tak je hlavním leitmotivem láska ve všech možných podobách a radost ze života. Mezi autory písní se objevují Marek Ztracený, momentálně jeden z našich nejpopulárnějších zpěváků a také autor písniček pro další úspěšné interprety, Jana Infeldová, Jan Vávra, Jana Kirschner, Marcell, Petr Soukup a další.

Foto: Supraphon/Lenka Hatašová

Lucie Bílá.

„Nové album je opravdu vymazlené. Za dva roky jsem nazpívala třiadvacet písniček a z toho třináct těch nej prošlo posledními úpravami producenta, aranžéra a mistra zvuku Martina Maxa Šrámka a Andreje Hrušky. Díky tomu, že písničky psali přátelé a lidé, kteří mě znají, je album jako mé vyprávění o tom, na co myslím, co mi dělá radost a co mě naopak dohání k šílenství,“ prozradila zpěvačka.

Reklama

Související témata:

Výběr článků

Načítám