Hlavní obsah

Klavíristka Beata Hlavenková poprvé jako zpěvačka na albu Sně

Novinky, Stanislav Dvořák

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Klavíristka Beata Hlavenková, která mimo jiné spolupracovala s Lenkou Dusilovou nebo Ivou Bittovou, je klubovému publiku dobře známa, ale tentokrát se rozhodla také zpívat na studiovém albu Sně.

Foto: Pavel Horák

Beata Hlavenková

Článek

Hlavenková již vydala desky jako Joy For Joel (2009), Theodoros (2013), oceněné Andělem pro jazzové album roku, Scintilla (2015) či Bethlehem (2017).

Nyní se rozhodla zpívat, a to básně svých oblíbených autorů Petra Borkovce a Bohuslava Reynka. Dva texty si navíc napsala sama. Oskar Török se postaral o trumpetu, bicí, perkuse a vokály, zatímco kytary se ujal spoluproducent a manžel zpěvačky Patrick Karpentski.

„Vždy mě fascinovalo dodávat melodii textu, který je už nositelem nějaké emoce, rytmu, někdy i harmonické nálady. Naopak mi není blízké vkládání slov do už hotové melodie,“ řekla Hlavenková.

Výsledkem je nadžánrové písničkářství, poetické a zasněné. Desku Sně míchal Lukáš Martinek a mastering alba provedl Matouš Godík.

Křest alba proběhne 23. ledna 2020 od 19:30 hodin v pražském Paláci Akropolis.

Může se vám hodit na Zboží.cz:

Reklama

Výběr článků

Načítám