Hlavní obsah

Kiwanuka. Intimní pop s dotekem blues

Novinky, Stanislav Dvořák

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Britský zpěvák Michael Kiwanuka po ostravském vystoupení poprvé zazpívá i v Praze. Stane se tak 20. července v Lucerna Music Baru.

Foto: Lucie Levá

Michael Kiwanuka

Článek

Kiwanuka se vynořil v anketě BBC Sound of v roce 2012. Vydal se ve stopách Otise Reddinga či Donnyho Hathawaye a Marvina Gaye. Na debutu Home Again se představil jako introvertní mladík se sametovým hlasem a retro zvukem s akustickou kytarou a dechy.

Na další desce Love & Hate (2016) opět spojil vlivy folku a soulu a svůj podmanivý melancholický zpěv nechal doprovázet nevtíravě tichým doprovodem. Novinka Kiwanuka vznikala v New Yorku, Los Angeles a Londýně. Michael ve studiu opět spolupracoval s producentským týmem ve složení Danger Mouse a Inflo. Album je zahalené do psychedelického oparu.

Foto: Colours of Ostrava

Michael Kiwanuka

„Minulé album bylo hodně introspektivní a fungovalo nejspíš jako terapie. Tohle je víc o jakémsi pocitu spokojenosti, o tom, kým jsem, a o tom, co chci vlastně říct. Jak zůstat pevný a přijít s výzvou pro sebe i posluchače? Je to deska o přijetí sama sebe, ale triumfálněji než jen melancholicky. Je to album, které zkoumá, co dnes znamená být lidskou bytostí,“ řekl Kiwanuka.

Nová alba: Prago Union, Michael Kiwanuka, Robin Mood či Stereophonics

Kultura

Album Kiwanuka je čerstvě nominováno na Nejlepší britské album NME 2020 Awards.

Vstupenky za 790 Kč je možné koupit v Lucerna Music Baru nebo v sítích GoOut.cz a Ticketmaster.

Může se vám hodit na Seznamu:

Reklama

Výběr článků

Načítám