Hlavní obsah

Kinobus vyjíždí za Pražany, promítání bude zdarma

Praha

Pojízdný autobus stejně jako loni a předloni vyjede na svou trasu do pražských ulic 12. června, zastaví se na dvaceti místech a diváci až do září budou moci zdarma zhlédnout českou filmovou klasiku i nová díla. Kinobus provozuje pražský dopravní podnik (DPP).

Článek

Promítání začíná na Petříně 12. června v rámci pražské muzejní noci. Diváci se mohou těšit na známé české filmy, a to jak na novější díla, tak i na osvědčenou klasiku. Na plátně se bude střídat devět filmů, mezi nimi Kawasakiho růže, 3 sezóny v pekle, Protektor nebo Pelíšky. Součástí promítacích večerů bude i sbírková akce Pomozte dětem.

"Minulé ročníky svou účastí potvrdily, že o naše pojízdné kino je mezi místními zájem. Věříme, že i letos zopakujeme podobný úspěch," uvedl Petr Malík z DPP. V předchozích dvou letech kinobus přilákal asi 16 tisíc návštěvníků.

V kinobusu promítačky i lavičky

Kinobus vznikl z klasického linkového autobusu. Vejdou se do něj promítačky i lavičky pro diváky. Filmy jsou promítány na nafukovací projekční plochu o velikosti 8x4 metry.

Projekce začínají po setmění mezi 20.30 a 21.45. Diváci se mohou občerstvit ve stáncích s jídlem a pitím, v případě chladného počasí si mohou vypůjčit deku. Přesný rozpis promítacího plánu a popis lokalit zájemci najdou na internetových stránkách DPP.

Reklama

Související články

Výběr článků

Načítám