Hlavní obsah

Kelly Clarkson moc tlačí na pilu

Novinky, Stanislav Dvořák

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Bývalá americká Superstar a držitelka Grammy Kelly Clarkson vydává další album. My December je poměrně nevyrovnanou sbírkou poprockových skladeb, která vypovídá o její mladistvé energii, ale také o nedostatku autocenzury.

Článek

Kelly se prý na většině písniček podílela autorsky. Úvodní Never Again, průměrná rocková písnička bez výrazné melodie, je na CD označena jako "smash single", ale moc se jí nevydařila. Ani druhá One Minute příliš nenadchne, strojový rytmus jakoby chtěl odkazovat k Rammstein, ale chybí tu jejich neodolatelné "germánství", podobně jako tvrdší Hole chybí přesvědčivost.

Písničky jsou si tak podobné, že se jen těžko rozezná začátek a konec desky. Hlavní dojem, který si posluchač nakonec odnese, je spousta křiku pro nic.

Kelly Clarkson neustále stupňuje vypjaté naříkání, až to otupuje a posluchač spíše sníží hlasitost, než by pátral po obsahu sdělení. I proto potěší třeba balada Be Still, která sice není žádným zázrakem, ale alespoň se v ní normálně zpívá. Potichu.

Kelly Clarkson: My December, Sony BMG

Reklama

Související témata:

Výběr článků

Načítám