Hlavní obsah

Kazašský prezident Borata chápe a rád by s ním mluvil

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

LONDÝN

Po měsících podrážděných reakcí, výhrůžek a diplomatických trapasů Kazachstán změnil postoj. Prezident Nursultan Nazarbajev navštívil kino a prý se při filmu Borat bavil. Dokonce se chce s komikem, který předstírá, že je kazašským televizním reportérem, sejít a "popovídat si".

Článek

Komik Sacha Baron Cohen se už delší dobu živí tím, že se vydává za  kazašského reportéra a ve svém filmu, který se stal trhákem v USA i v Evropě, si z Kazachstánu utahuje. Kazašský prezident ale pochopil, že v tom není nic osobního a ve filmu jde hlavně o Ameriku a její předsudky.

"Říká se, že každá reklama je nakonec dobrá reklama," zavtipkoval Nazarbajev v Londýně. Na tiskové konferenci dokonce řekl, že by si s Boratem "opravdu rád popovídal."

V minulosti však Kazachstán reagoval na Boratovi kousky velmi rozhořčeně. O jeho politicky nekorektním humoru měl Nazarbajev jednat i s americkým prezidentem Georgem Bushem. Poté, co Cohen loni vystoupil na udělování evropských cen MTV, stal se úhlavním nepřítelem země. "Nemůžeme vyloučit, že pan Cohen pracuje na něčí politickou objednávku, zaměřenou na prezentaci Kazachstánu a jeho obyvatel urážlivým způsobem," uvedl tehdy mluvčí kazašského ministerstva zahraničí a dodal, že ho budou žalovat. 

Reklama

Související témata:

Související články

Přichází komedie roku: Borat

Do kin přichází film Borat. Prý je sprostý, xenofobní, zlý, rasistický, urážlivý a navíc je to podvod. Budete ho milovat!

Výběr článků

Načítám