Hlavní obsah

Kaufmann bude tváří letošního Českého Krumlova

Právo, Vladimír Říha

Mezinárodní hudební festival Český Krumlov již ohlásil program letošního ročníku. Festival se koná od 18. července do 16. srpna a organizátoři se soustředí v Roce české hudby na naše autory a interprety. Pozvali i několik zahraničních hvězd a tou největší bude německý tenorista Jonas Kaufmann, který galakoncertem árií s doprovodem pražských rozhlasových symfoniků největší letní festival u nás zahájí 18. července.

Foto: Profimedia.cz

Jonas Kaufmann přijede letos do Prahy i do Českého Krumlova.

Článek

Kaufmann během dubna přijede i do Prahy, kde zazpívá 10. 4. ve Smetanově síni na komorním koncertě pouze s klavírem Schubertův cyklus Zimní cesta. Tento koncert ale pořádá jiná agentura.

S orchestrem již Kaufmann v Praze zpíval dvakrát na koncertech árií. Ve svých 44 letech je přední tenorovou hvězdou současnosti, je výborný v německém i italském repertoáru. Kromě nádherného znělého hlasu zdůrazňuje kritika i jeho herecký talent.

Kaufmanna jsme viděli i v přenosech z Metropolitní opery v New Yorku, kde zpíval mj. Siegmunda ve Wagnerově Valkýře a Parsifala, též tam vystoupil jako Alfred ve Verdiho Traviatě. Loni s velkým úspěchem hostoval i v milánské La Scale jako Lohengrin. Na poslední album, které vyšlo loni k výročí Giuseppe Verdiho, natočil jedenáct árií z jeho oper. Žije s rodinou (manželka a tři děti) v Mnichově.

V dalších večerech se v létě na 23. ročníku festivalu v Českém Krumlově představí kromě dalších i ruská cellistka Natalia Gutman, pěvecké hvězdy moskevského Velkého divadla a slovenská sopranistka Linda Ballová. Svět jazzu zastoupí zpěvák Vojta Dyk s B-Side Bandem. Od pondělí 24. února si lístky mohou již objednat členové Klubu přátel festivalu, od 3. března všichni ostatní.

Reklama

Související témata:

Výběr článků

Načítám