Hlavní obsah

Karlín chystá muzikál Jesus Christ Superstar, zatím nemá zajištěné hvězdy

Novinky, Stanislav Dvořák

Hudební divadlo v pražském Karlíně chystá nové uvedení legendárního muzikálu Jesus Christ Superstar, který patřil v devadesátých letech k vrcholům české populární hudby.

Foto: Jan Hrouda, Právo

Kamil Střihavka

Článek

Muzikál s Kamilem Střihavkou a Danem Bártou v hlavních rolích se stal kultem a není  tajemstvím, že žádný český muzikál se mu už přes deset let nedokázal kvalitativně vyrovnat.

Karlínské divadlo nyní vypsalo konkurz na obsazení hlavních i vedlejších rolí a company.

Pěvecká i taneční část konkurzu proběhne v neděli 28. a v pondělí 29. března 2010 v prostorách Hudebního divadla Karlín.

Pro muzikál i pro publicitu by bylo nejlepší, kdyby nabídku přijali i Střihavka a Bárta, jenže ti zatím nic nepotvrdili. Muzikál Andrew Lloyd Webbera a Tima Rice je titulem, na který čeští diváci určitě reagují velmi pozitivně, ale otázkou je, jestli bude Jesus Christ Superstar lidi zajímat také bez Bárty a Střihavky. Zájem o nedávné jesusovské koncerty, kterých se tito protagonisté účastnili, byl obrovský.

Původní verze muzikálu se hrála v Praze od 22. července 1994 do 28. července 1998. Počet repríz se vyšplhal na 1 288 a představení vidělo celkem 850 000 diváků. Ještě v letech 2000 až 2003 proběhlo v Praze, Brně a Pardubicích několik koncertů.

Reklama

Výběr článků

Načítám