Hlavní obsah

Kapela Sto zvířat chystá album a turné

Právo, jaš

Pražská skupina Sto zvířat věnuje devětadvacátou sezonu přípravám nového alba a chystá deset koncertů, o jejichž programu rozhodnou hlasováním fanoušci. Turné pojmenované Devětadvacetour aneb Už jen sedmdesát jedna do sta! začne 18. října v Poličce. V Praze se zastaví 13. listopadu v Lucerna Music Baru a skončí v S-Klubu v Olomouci 7. prosince.

Foto: archív kapely

Kapela Sto zvířat je na scéně již devětadvacet let.

Článek

„Program bude sestavený z devětadvaceti písniček. O playlistu budou rozhodovat o prázdninách naši fanoušci, tudíž mohou dostat šanci i písničky, které někomu chyběly nebo je kapela nehrála tak často. Nebudou chybět ani ochutnávky z chystaného alba, které kapela v potu tváře a dýchavičnosti dechové sekce chystá. Mělo by vyjít ke třicátým narozeninám souboru v příštím roce,“ uvedl zpěvák a klávesista skupiny Jan Kalina.

Formace Sto zvířat vznikla v roce 1990 z někdejšího rokenrolového bandu Matěj Čech. Skupina debutovala stejnojmennou deskou v roce 1993. Zatím poslední album s názvem Ministerstvo mýho nitra vydala v roce 2015.

O dva roky později vyšla nahrávka Dáma s čápem koncipovaná jako sólové album Jany Jelínkové. Na koncertech kapela hraje z uvedené desky některé písničky.

Může se vám hodit na Seznamu:

Reklama

Související témata:

Výběr článků

Načítám