Hlavní obsah

Kapela Olympic se vrací s albem Sopka

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Olympic, který se na české hudební scéně pohybuje již téměř 45 let, vydá koncem září nové album nazvané Sopka. Novinka bude již 17. studiovou deskou v historii kapely a rozhodně nebude jejím posledním tvůrčím počinem, řekla PR manažerka skupiny Alice Jandová.

Článek

Kapela již přes 20 let vystupuje v nezměněné sestavě, kterou vedle jejího zakladatele, kapelníka, kytaristy a zpěváka Petra Jandy tvoří baskytarista Milan Broum, klávesista Jiří Valenta a bubeník Milan Peroutka. Na nahrávání svého v pořadí 17. řadového alba si muzikanti pozvali jako hosty saxofonistu Vladimíra "Boryše" Seckého, trumpetistu Jaroslava Halíře; na foukací harmoniku si s nimi zahrál americký bluesman Sugar Blue.

"Sopka je pestré album, na kterém naleznete balady i rockové písně," uvedla Jandová. První z nich nazvanou To není snadný si nedočkaví fanoušci kapely mohou od pondělního poledne stáhnout z jejích internetových stránek www.bestia.cz/olympic.

Album se na pultech obchodů objeví 20. září, z internetových stránek kapely ji však bude možné stáhnout již o tři dny dříve. Olympic v říjnu vyjede na turné po USA, v listopadu vystoupí ve Švédsku. Českým fanouškům se kapela představí na listopadové a prosincové řadě vánočních koncertů, například v pražské Lucerně zahraje 1. prosince a v Brně 20. prosince. 

Reklama

Související témata:

Výběr článků

Načítám