Hlavní obsah

Kapela Botox chce singlem Nadechnout dodat lidem energii. Přizvala i řadu hostů

Právo, jaš, kul

Česká poprocková kapela Botox řeší nouzový stav související se šířením koronaviru po svém. Spojila se s pianistou a producentem skupiny Poetika Danem Hrdličkou, sezvala své kolegy a kamarády z branže do nahrávacího studia a natočila singl Nadechnout. Chce tak lidem dodat energii.

Botox a hosté v klipu k písni Nadechnout. Video: archiv kapely

 
Článek

„Je to čistě pozitivní skladba, naprosto odlišná od všech, které jsme dosud vydali. Má říct lidem, že je čas se zastavit a myslet na své nejbližší. Pryč jsou materiální hodnoty. Zdraví máme jedno, život také. Tuhle krizi přežijeme a zase nám bude dobře,“ vysvětluje zpěvák kapely Botox Honza Kopečný.

Kromě členů Botoxu uslyší fanoušci v písni i Petra Koláře, Michaela Klucha, Olgu Lounovou, Helenu Zeťovou, Milana Peroutku, Nelly, Katku Říhovou, Michala Kavalčíka, Elis Mraz, Jitku Boho, Jana Nedvěda, Dominiku Myslivcovou nebo youtuberku Leu.

V projektu se spojili zpěváci a zpěvačky, které se běžně na pódiích nepotkávají. Vzhledem k závažnosti situace se nesetkali ani ve studiu. Natáčelo se za důsledného dodržování striktních podmínek, ve studiu byl vždy jen interpret a nejnutnější počet dalších osob.

„Jsme si vědomi závažnosti situace, ale nechtěli jsme jen ležet a čekat co se změní. Chceme věřit, že tahle situace bude brzy za námi a snad aspoň touhle cestou vlijeme našim fanouškům trochu krve do žil,“ říká druhý ze zpěváků Botoxu Petr Ryšavý.

Foto: archiv kapely Botox

Při nahrávání písně Nadechnout měli všichni na ústech ochranné roušky.

Singl Nadechnout vznikl převážně v pražském studiu Rooftop producenta Ondřeje Žatkuliaka. Vzhledem k přísné karanténě se ale muselo natáčet velmi improvizovaně i v domácnostech těch interpretů, kteří s ohledem na svou rodinu raději nevycházejí vůbec. Díky tomu přiložili ruku k dílu i Václav Noid Bárta, Eva Burešová či Anička Slováčková.

„Nejsme umělci, kteří brečí, že nemají kšefty, jak je nám přičítáno. Chceme lidem udělat radost, od toho tu jsme. A když se s nimi nemůžeme potkat na koncertě, uděláme to alespoň takhle,“ dodává pianista kapely Poetika Dan Hrdlička, který společně s novým pianistou Botoxu Danem Vrbou jako první přišel s námětem singlu.

Může se vám hodit na Zboží.cz:

Reklama

Související témata:

Výběr článků

Načítám