Hlavní obsah

Kamil Střihavka napsal divadelní hru a debutuje jako režisér

Právo, Jaroslav Špulák

Zpěvák Kamil Střihavka mluvil o touze napsat a realizovat divadelní inscenaci již delší dobu. Nyní si svůj sen plní. 26. dubna bude mít v pražské Baráčnické rychtě premiéru jeho divadelní debut nazvaný Tolik hlav. Střihavka je jeho scenáristou a nakonec se stal i režisérem představení.

Foto: Právo - Petr Horník

Kamil Střihavka se dočká 26. dubna velké divadelní premiéry.

Článek

„Námět je starý pětatřicet let,“ řekl Právu Střihavka. „Hru samotnou jsem ale napsal před dvěma lety přes prázdniny. Od té doby jsem dával dohromady její divadelní realizaci.“

Tématem představení je přátelství a zrada v kontextu přelomu 70. a 80. let minulého století v tehdejším socialistickém Československu. „Rád bych dal přivonět k této době nejen současné mladé generaci očima jejich vrstevníků, ale i všem, kteří mají tato léta ještě v paměti,“ říká Střihavka.

V inscenaci se v hlavních rolích představí Zdena Hadrbolcová, Kristýna Leichtová, Jan Dolanský a Jan Zadražil. Obsazení dalších menších rolí prý bude překvapivé.

„Byl bych rád, kdyby se v té dnešní, neutěšeně uspěchané době především mladí lidé dokázali odtrhnout od televizních obrazovek, od monitorů svých počítačů, iPadů či mobilních telefonů a v mnohem větší míře se potkávali na kulturních akcích. V tomto případě – v divadle,“ říká Střihavka, aktuálně debutující divadelní autor i režisér.

Reklama

Související témata:

Výběr článků

Načítám