Hlavní obsah

KafKABARET hledá v Kafkovi humor

Novinky, Stanislav Dvořák

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Soubor Sektor pro hosty připravil groteskní revue Franz KafKABARET. Improvizace, existenciální stand-up komika, interaktivita a písničky přinášejí nový náhled na slavného Pražana, který zemřel před 90 lety.

Foto: 2media

Představení KafKABARET

Článek

Představení se bude hrát v sále Společnosti Franze Kafky v centru Prahy od 29. května do 1. června v českém jazyce a od 4. do 12. června v anglické verzi, vždy od 19 hodin. V předvečer výročí Kafkova úmrtí, v pondělí 2. června, je na programu speciální představení.

Diváci musí počítat s tím, že je herci vyzvou ke spolupráci a možná spolu budou řešit existenciální otázky. „Chceme ukázat Franze Kafku jako autora, který mísí humor i existenciální otázky, které se publika přímo dotýkají. V záplavě klasických kafkovských dramatizací jde o originální přístup, který spojuje grotesku, sekání do sebe sama a zapojení diváka jako hereckého partnera. Představení věnujeme Franzi Kafkovi jako malý dárek k jeho kulatým umřeninám,“ řekl producent představení Kryštof Šafer.

Ve Franz KafKABARETu hrají Jiří Pěkný, Lukáš Venclík, Pavel Richta, Pavel Neškudla, Hedvika Řezáčová, Hana Frejková a další členové souboru Sektor pro hosty.

„Herci celý večer improvizují na témata jednotlivých kafkovských postav, ale nemají žádný fixní text. Zkoušky probíhaly formou zocelovacích tréninků, při kterých si každý účinkující musel projít určitým lidským propadem, aby o něm mohl s klidem hovořit před obecenstvem,“ doplňuje režisér Martin Falář, který prošel kurzy klaunství a performance u kanadského klauna Garyho Edwardse a francouzského komika Amiho Hattaba.

Reklama

Výběr článků

Načítám