Hlavní obsah

Jsem už zdravý, řekl v Praze zpěvák Linkin Park

Novinky, Jaroslav Špulák

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

PRAHA

Ve středu v sedmnáct hodin odpoledne obdržela v pražském hotelu Renaissance americká skupina Linkin Park platinovou desku za více než deset tisíc prodaných kopií svého letošního alba Meteora v České republice.

Foto: Alena Jandlová
Článek

"Děkujeme za to, že jste v Čechách dokázali prodat tolik desek předtím, než jsme přijeli na koncert," poděkovala skupina. Na setkání s novináři pak už zůstali pouze zpěvák Chester Bennington a bubeník Rob Bourdon.

Pár slov o zdraví

Bennington svou zlomenou ruku komentoval s úsměvem slovy: "Uklouzl jsem a upadl." Poté přidal k dobru, že do Čech skupina přijela z Německa a pobude v Praze několik dnů. Prý bude natáčet nový videoklip. Pak by se měla vypravit do Paříže.

"Opravdu nevíme, co tu vlastně budeme dělat. Ten klip režíruje náš  Joe Hahn, který ovládá samplery, a jenom on přesně ví, co nás čeká. Zatím to před námi tají," řekl Bourdon.

Ještě jednou pak přišel na přetřes zdravotní stav Benningtona. V nedávné minulosti se hovořilo o záhadném viru, který ho napadl a kvůli němuž musela skupina zrušit pražský koncert 16. června. "Ze zpívání mi špatně není," prozradil opatrně. "Ten můj problém spočívá v tom, že mám nejspíš kýlu a že se jí budu muset zbavit. Také se to týká mého jícnu."

Na adresu fanoušků Bennington řekl: "Je to různé. V Austrálii všichni divoce skáčou. Stalo se nám, že když jsme tam hráli, propadla se při jednom koncertu podlaha. V Americe vytvářejí tzv. kotel, no a v Evropě, aniž by třeba znali náš jazyk, zpívají. Globálně jsou ale všichni lidé stejní."

A dál? "Připadá mi divné, že některé holky lepí naše plakáty na zeď. Nemáme typ fanouška, o kterého bychom usilovali. Každý fanoušek je dobrý."

O řeckých bájích

Když se stočila řeč k hudbě, hovořilo se o budoucím zvuku skupiny. Bourdon vysvětlil: "Budeme nadále míchat různé styly, jak jsme to dělali dosud. Naším cílem je najít nějaký nový styl, který dosud nebyl objeven. O to nám vždy šlo."

A název nové desky Meteora? "Jeli jsme autobusem a našli časopis, kde se o těch klášterech v Řecku psalo," vysvětlil Bourdon. "Nevedlo nás to ale k tomu, abychom se řeckou mytologií zabývali."

"Obecně vzato, když se naši fanoušci rozhodnou, že si po poslechu alba něco o řeckých bájích zjistí, bude to skvělé," dodal Bennington.

Reklama

Související témata:

Výběr článků

Načítám