Hlavní obsah

Jiřina Švorcová se po 21 letech vrací do televize

– Praha
Novinky, Gabriela Wolfová

Herečka Jiřina Švorcová (82) natočila neobvykle otevřený televizní dokument, ve kterém odhaluje tajemství a zákulisí natáčení seriálu Žena za pultem. V televizi se objeví po dlouhých 21 letech.

Článek

„Kvůli tomuhle dokumentu jsem stála znovu před kamerou po dlouhých 21 letech. Vždyť naposledy jsem natáčela s Dášou Veškrnovou inscenaci Než poznáš úsměv v roce 1989,“ přiznala Švorcová.

„Půjde o bulvární čtyřicetiminutový dokument, který odhaluje zákulisí vzniku slavného Dietlova seriálu z prostředí předrevoluční samoobsluhy. Podařilo se nám do něj získat komentáře a vyjádření představitelů většiny hlavních rolí jako Hany Maciuchové, Jiřího Lábuse nebo Lenky Termerové. Hlavní je pak samozřejmě svědectví a výpověď Jiřiny Švorcové,“ prozradil Janis Sidovský z TV Barrandov, která dokument uvede v pondělí  ve 21:50.

Švorcová se v dokumentu rozhodla odhalit nejen okolnosti natáčení její slavné milostné scény s Petrem Haničincem, ale také práskla na své kolegy to, jaké milostné aféry mezi herci a herečkami natáčení slavného Dietlova díla provázely. „Zazní tam informace, které ještě nikdo nikdy veřejně neřekl. Nemám už co ztratit a myslím, že je zbytečné to po tolika letech tajit,“ dodala Švorcová.

Po natáčení dokumentu se zdravotní stav dvaaosmdesátileté herečky náhle zhoršil. Musela být hospitalizována. Lékaři ji varovali, že bude muset podstoupit operaci tepen a čeká ji by-pass.

Seriál Žena za pultem se vrací na televizní obrazovku. TV Barrandov ho bude vysílat od 20. listopadu.

Reklama

Výběr článků

Načítám