Hlavní obsah

Jihočeský Písek o víkendu hostí 30 kapel

Novinky, Stanislav Dvořák

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Součástí městských slavností v Písku je 13. a 14. června i hudební festival, na kterém se představí 30 českých skupin. Zejména program na Velkém náměstí svědčí o vybraném vkusu pořadatelů - dorazí kvalitní mladé rockové i r'n'b skupiny proslulé energickými koncertními show jako Navigators, Prague Ska Conspiracy, United Flavour či Sunflower Caravan.

Článek

"Hudební program začne v pátek 13. června ve 14 hodin, kdy se v Palackého sadech rozjíždí koncertní scéna s hudbou Písecké čtyřky Josefa Nováka, písněmi Karla Hašlera, folkem a podobnými žánry. V 15 hodin startují v restauraci na ostrově koncerty country kapel a už o půl hodiny později je plánovaný začátek koncertů populární hudby na Velkém náměstí," sdělil za organizátory Petr Mach.

Na Velkém náměstí vystoupí místní Cohiba, dálě Skyline, Deep Inside, Sunflower Caravan a velmi známá pop-rocková formace Support Lesbiens. Vrcholem pátečního večera má být vystoupení loňského objevu Navigators, kapely, jejíž strhující koncety jsou dobře známé hlavně pražskému publiku. Divoká směska soulu, funku a hip-hopu by neměla skončit dříve než před druhou ráno.

Sobota nabízí swing, folk, dechovka a country v Palackého sadech. Na Alšově náměstí vystoupí v 11 hodin Ondřej Havelka a Melody Makers, odpoledne místní kapely i hip-hopeři PSH a Illuzionists.

Na Velkém náměstí zahrají od 20 hodin 4signs, vynikající ska-jazzoví Prague Ska Conspiracy a United Flavour. Vstupné do centra města, kde bude probíhat hlavní program, je na oba dny pouhých 50 Kč v předprodeji a 80 Kč na místě. www.dotknisepisku.cz.

Reklama

Výběr článků

Načítám