Hlavní obsah

Jarek Nohavica má zlato z Polska i nové zpěvníky

Právo, Jaroslav Špulák

Písničkář Jarek Nohavica sklízí úspěchy nejenom doma, ale také v Polsku a čerstvě i na Slovensku. Polský Svaz producentů audio video na začátku tohoto měsíce oznámil, že album Swiat wg Nohavicy, na kterém polští interpreti zpívají Nohavicovy písně, získalo Zlatou desku. Cena bude předána 15. prosince ve varšavském Traffic Klubu.

Foto: Jakub Deml, Právo

Jarek Nohavica

Článek

Při příležitosti předání Zlaté desky se bude konat tisková konference a koncert, na němž kromě polských interpretů vystoupí také Nohavica.

Momentálně je zpěvák na vyprodaném slovenském turné v Bratislavě, Ružinově a Handlové. V pondělí 7. prosince večer vystoupil v bratislavském Velkém evangelickém kostele. O den později se představil v Handlové.

Současně vychází zpěvník s písněmi k albům Babylon a Ikarus. Jeho součástí je CD s ukázkami klavírního výtahu. Druhým čerstvým zpěvníkem je projekt připravovaný několik let. Mark Landry postupně překládal do angličtiny Nohavicovy texty, z nichž některé v překladu nazpíval.

Vznikla tak kniha Jarek Nohavica – Songbook, která obsahuje 64 písní s melodiemi a akordovými značkami. Přináší i 2CD: na prvním zpívá Landry pětadvacet Nohavicových písní anglicky, na druhém je nahraný kytarový doprovod, u kterého si mohou posluchači písně sami zazpívat.

Reklama

Související články

Jarek Nohavica má zpěvník v angličtině

Především pro příznivce ostravského písničkáře Jaromíra Nohavici, kteří by se při oblíbených písničkách rádi naučili anglicky, je určen nový zpěvník s 52...

Výběr článků

Načítám