Hlavní obsah

Janek Ledecký vyjede se symfoniky i Ivanem Hlasem

Právo, jaš

Pro letošní podzim nachystal zpěvák Janek Ledecký koncerty se symfonickými orchestry. Od 18. září se představí v pěti městech, přičemž se jeho doprovodná tělesa budou měnit. Jeho hostem bude písničkář Ivan Hlas.

Foto: archiv umělců

Zleva Ivan Hlas a Janek Ledecký před pražským Rudolfinem, kde se jeden z koncertů turné v říjnu odehraje.

Článek

Turné začne v ostravském Gongu, kde se na pódiu objeví Janáčkova filharmonie Ostrava. 15. října zahraje ve Zlíně Filharmonie Bohuslava Martinů, 29. října a 4. listopadu se v Praze a Hradci králové ujme partů symfoniků Filharmonie Hradec Králové a turné skončí v Brně, kde budou hrát Czech Virtuosi.

Ledecký představí symfonické verze svých nejslavnějších písní a přinese i pár překvapení v podobě skladeb, jež ještě se svou kapelou nehrál.

„Písničky jsme rozebrali až na dřeň, což nám báječně pomáhá při budování symfonických verzí. Některé kapely absolvují symfonické turné tak, že k už hotovým aranžím přimontují orchestr, takže ten symfoňák mají vlastně jenom pro oko. My to stavíme poctivě od začátku,“ vysvětlil Ledecký.

Hostem koncertů bude písničkář Ivan Hlas. „Přijde mi to jako báječný dramatický oblouk. V období, kdy jsem začínal s rockovou muzikou, mě jeden kamarád přitáhl na Hanspaulku do hospody Houtyš, kde u jednoho stolu seděli Ondra Hejma, bráchové Tesaříci, Bluesberry, Krausberry a Ivan Hlas. Pro mě to bylo jako zjevení, protože jsem do té doby netušil, že ta muzika, která mě nejvíc bavila, se dá takhle senzačně dělat v češtině,“ přiblížil Ledecký.

Může se vám hodit na Zboží.cz:

Program turné Janka Ledeckého se symfoniky

18. 9. Ostrava, Gong (Janáčkova filharmonie Ostrava)

15. 10. Zlín, Kongresové centrum (Filharmonie Bohuslava Martinů)

29. 10. Praha, Rudolfinum (Filharmonie Hradec Králové)

4. 11. Hradec Králové, FHK (Filharmonie Hradec Králové)

7. 11. Brno, Janáčkovo divadlo (Czech Virtuosi)

Reklama

Související témata:

Výběr článků

Načítám