Hlavní obsah

Janák začal točit Ro(c)k podvraťáků s Kotkem a Mádlem

Ve čtvrtek ráno začalo natáčení komedie režiséra Karla Janáka Ro(c)k podvraťáků. Místo první filmové štace si štáb zvolil v jedné pražské tiskárně.

Článek

Přestože lidé starající se o promotion filmu slibovali začátek natáčení na osmou hodnu ranní, režisér Karel Janák spolu s dalšími producenty a ko-producenty je odklapl o necelou hodinu později. Přítomní v tiskárně netrpělivě čekali a chvíli co chvíli zjišťovali, kdy už vlastně všechno začne. Tu a tam se dočkali odpovědi, když se odněkud ozvalo: "Čeká se na Písaříka, líčí se."

Jakmile vstoupil do haly tiskárny jeden z hlavních hrdinů filmu Martin Písařík, který si zahraje Radka, všichni pochopili. Radek je totiž jeden z členů kapely Podvraťáci, kolem níž se celý děj odehrává a jako správný rocker nosí tetování téměř přes celou paži. Než mu malby tatér vykouzlil, dal si pořádně na čas. Další postavy v kapele ztvární Vojtěch Kotek, Jiří Mádl a Michal Beran.

"Všichni čtyři členové kapely mají rovnocenné role. Jsou odhodlaní jít za slávou, ale jejich úmysl se jim zvrhne a všem najednou půjde o život. Mají na krku nebezpečného psa," naznačil režisér. Při psaní Ro(c)ku podvraťáků se scénárista Karel Janák nechal inspirovat světovým snímkem Podfuck režiséra Guye Ritchieho.

"Náš film trochu odkazuje na Podfuck, ale není úplně z podsvětí. Situovali jsme to do lehkého gangsterského prostředí," podotkl Janák. Premiérově uvidí diváci Ro(c)k podvraťáků v kinech letos 2. listopadu. 

Děj se bude točit především kolem hudby, jejímž autorem bude opět Miroslav Chyška (Rafťáci), takže lze očekávat i celkem solidní soundtrack. Karel Janák slibuje, že tentokrát netočí film jen pro teenagery, ale že v si v něm své může najít i generace jejich rodičů. Mladým hercům budou v Ro(c)ku podvraťáků sekundovat zkušení profesionálové Václav Postránecký, Pavel Rímský, Václav Sloup, Lilian Malkina a Petr Janda.

Reklama

Související témata:

Výběr článků

Načítám