Hlavní obsah

Jan Žižka bude nejdražší český film

Právo, ČTK, jaš

Americký herec Ben Foster ztvární hlavní roli v chystaném filmu Petra Jákla Jan Žižka. Rozpočet snímku je půl miliardy korun a podle ČTK jde o nejdražší film české kinematografie.

Foto: Milan Malíček, Právo

Na snímku Til Schweiger, Petr Jákl a Ben Foster.

Článek

Objeví se v něm také dvojnásobný držitel Oscara, britský herec Michael Caine, jenž ztvární Lorda Borše, německý herec a režisér Til Schweiger, který si zahraje Rožmberka, William Moseley, jenž bude hrát bratra Jana Žižky. Hlavní ženskou postavu vytvoří australská herečka Sophie Loweová. Z českých herců se ve filmu představí Ondřej Vetchý, Marek Vašut či Jan Budař. Premiéra je naplánována na rok 2020.

Foto: Milan Malíček, Právo

Hlavní ženskou roli ztvární Sophie Loweová.

„Scénář je velice univerzální a specifický. Bylo to téma, s nímž se každý může ztotožnit,“ řekl Foster na včerejší tiskové konferenci. Jákl uvedl, že chce příběhem o mladých letech Jana Žižky natočit velkou filmovou podívanou a hodlá se také držet historických fakt.

Film Jan Žižka vzniká na základě scénáře Marka Dobeše a Michala Petruše. Spolu s Jáklem ho produkuje hollywoodský producent Cassian Elwes, který stojí například za snímkem Klub poslední naděje.

Reklama

Související témata:

Výběr článků

Načítám