Hlavní obsah

James Harries nabízí písničku o životních pověrách

Právo, jaš, kul

Superstition je nový singl britského zpěváka Jamese Harriese. Předznamenává příchod nové desky i nového zvuku. Po evropském turné a akustické nahrávce Recorded Live In Bratislava přichází zpěvák s výrazně bohatším zvukem a jasnou produkcí.

Nová píseň Jamese Harriese.Video: Tranzistor/Supraphon

 
Článek

„První jiskra písně se rozsvítila, když mi jeden známý po nějaké akci nabídl, že mě sveze domů. V hezkém firemním autě měl na palubní desce obrázek sv. Kryštofa a na zpětném zrcátku buddhistický růženec. Zápěstí mu obepínal červený kabalistický náramek a on nadšeně mluvil o nějakém guruovi, kterého sleduje a který mu změní život,“ popisuje zárodky vzniku písně Harries.

„Měl děti a rodinu, skvělou práci, byl aktivní na sociálních sítích a sdílel obrázky s jídlem, partou, sportem i mantrami… Byl úspěšný, ale zdálo se mi, že se sebou samým příliš spokojený není. Nekonečně cosi hledal, aby dosáhl štěstí. Kdyby se zastavil a podíval se na to, co všechno má, možná by zjistil, že to je právě to štěstí,“ dodává autor.

Foto: Ivi Rebová

James Harries chystá nové album.

Na novém singlu spolupracoval James Harries s českým producentem a skladatelem Viliamem Bérešem, a to i autorsky. Kytarové party nahrál americký producent a kytarista Steve Walsh a baskytaru Matěj Belko, známý spoluprací s Klárou Vytiskovu nebo Davidem Kollerem. Výjimečnou podobu coveru singlu vytvořil grafik Stefan Osciatka a autorem animovaného videa, které z něj vychází, je designér Pavel Kahotski.

Píseň Superstition je předzvěstí alba, které Harries pro fanoušky připravuje na příští rok a jež vyjde na domácím labelu Tranzistor v distribuci firmy Supraphon. Ještě před vydáním alba plánuje zpěvák podzimní turné po Německu, Velké Británii a Belgii, s jednou zastávkou v Paříži. Po vydání nového alba bude následovat české a slovenské turné a letní festivaly.

Může se vám hodit na Zboží.cz:

Reklama

Výběr článků

Načítám