Hlavní obsah

Jakubiskovi o Bathory: Jsou-li ženy krásné, pak nahota do filmu patří

Novinky, toh
KARLOVY VARY
Aktualizováno

Film Bathory vyprávějící příběh Čachtické paní má v sobotu 5. července v Karlových Varech světovou premiéru. Deana Horváthová-Jakubisková s manželem Jurajem Jakubiskem od 13 do 14 hodin odpovídali na dotazy v moderovaném on-line chatu Novinek.

Foto: Milan Malíček, Právo

Deana Horváthová-Jakubisková s manželem Jurajem Jakubiskem

Článek

Bathory je historický thriller, který Jakubiskovi tvořili čtyři roky. Dlouho očekávaný snímek provázely po celou dobu nejrůznější problémy - premiéra byla několikrát odložena, natáčení bylo velice nákladné.

"Historický film z období konce středověku, kde se i nejmenší lžička musí vyrábět, kde jsou válečné scény s Turky, koňmi a středověkými zbraněmi, stojí nesmírné množství peněz. Rozpočet pohltí výprava, stavba dekorací, nájmy za natáčení ve skutečných hradech a zámcích," vysvětlil nákladný rozpočet Juraj Jakubisko.

Co se týče průtahů kolem uvedení snímku, Jakubiskovi uvedli, že to pouze svědčilo tom, že se snažili dát divákovi maximum. "Odklad premiéry nikde ve světě není žádnou výjimkou," dodala Deana Horváthová-Jakubisková.

Čtenáři se také mimo jiné zajímali o nahotu ve filmu. Z ukázek k filmu se některým zdálo, že je nahota přílišná. "Když jsou ženy krásné, do filmu to patří, a když jsou scény krásně natočené, také. Nahota symbolizuje nejen touhu, ale i nezradnost, a to také patří do filmu. I do života," vysvětlila Deana.

Jakubisko pouze dodal: "Ve filmu nejsou nahé jen ženy, ale i muži. Nejsme jednostranní."

Reklama

Související témata:

Výběr článků

Načítám