Hlavní obsah

Jak to bylo ve vile Tugendhat. Film představuje trailer

Novinky, Stanislav Dvořák

Skleněný pokoj, film Julia Ševčíka podle knižního bestselleru Simona Mawera, nabízí trailer. Premiéra filmu se chystá na 12. března v brněnském Univerzitním kině Scala.

Trailer k filmu Skleněný pokoj Video: Bioscop

 
Článek

Ve hvězdně obsazeném filmu hrají světové i české stálice – Carice van Houten (Hra o trůny), Hanna Alström, Claes Bang, Alexandra Borbély, Roland Møller, Karel Roden, Martin Hofmann, Karel Dobrý, Zuzana Fialová nebo Vladimír Polívka.

Román Simona Mawera Skleněný pokoj se točí kolem brněnské vily Tugendhat a jejích obyvatel a byl mimo jiné nominován na prestižní literární ocenění The Man Booker Prize. Snímek natáčeli 33 dní ve vile Tugendhat a na dalších místech v Brně, v Praze, Plzni nebo na zámku Lednice.

„Setkání s Carice pomohla šťastná náhoda, když jsem se na festivalu v Cannes potkal s kamarádem, který právě získal novou manažerku a ta zastupovala i Carice van Houten. Poslali jsme jí scénář a s Carice jsme byli v kontaktu přes Skype, protože v té době byla ve vysokém stupni těhotenství,“ uvedl producent Rudolf Biermann. „Věděl jsem, že Carice bude pro roli Hany jak věkově, tak herecky ideální.“

Foto: Barbora Jančárová

Karel Roden ve filmu Skleněný pokoj

Foto: Bioscop

Zleva Carice van Houtenová a Hanna Alströmová

Díky holandské castingové režisérce dostali producent s režisérem tip na Švédku Hannu Alström, hvězdu akční série Kingsman. „Julius Ševčík se s Hannou potkal v Los Angeles, mluvili spolu o příběhu i o roli a hned mi volal, že ona je ta pravá Liesel a jinou nechce,“ řekl Biermann.

Známý je také herec Claes Bang, který získal cenu pro nejlepšího evropského herce a dostává nabídky z Hollywoodu.

Reklama

Výběr článků

Načítám