Hlavní obsah

Jacksonův producent konečně přiznal: Zpěv je hodně digitálně upravený

Novinky, Stanislav Dvořák

Perfekcionista Michael Jackson dobře věděl, proč některé nahrávky nikdy nezveřejnil. Producent Teddy Riley nyní v rozhovoru přiznal, že zpěv na novém albu Michael potřeboval "značné digitální vylepšení". Uvedl to server The Hollywood Reporter.

Článek

"Musel jsem hlas víc upravovat, proto se lidi ptají, jestli je autentický," přiznal Riley, který s Jacksonem pracoval už na začátku devadesátých let na albu Dangerous.

Riley používal ve velké míře software Melodyne, aby opravil chyby ve zpěvu, i když si uvědomuje, že některá vibrata znějí divně. "Upřímně se omlouváme, že se to stalo,  ale pořád slyšíte pravého Michaela Jacksona," tvrdí producent.

Program Melodyne umožňuje dělat se zpěvem mnohá kouzla. Přesný průběh intonace zaznamená graf a pak můžete myší měnit hlasitost, dolaďovat tóny nebo dokonce vytvořit úplně jinou melodii. Můžete také křivku úplně narovnat a zrušit vibrato, nebo naopak přidat.

Hádky a znechucení

Mnoho lidí z branže a fanoušků vyjádřilo své znechucení z vydání těchto pokoutně dodělaných písniček bez autorizace Michaela Jacksona. Ani recenze v tisku nejsou nijak zvlášť nadšené.

"Vím, že je to skvělý materiál a vím, že to muselo vyjít. Vím, že jeho odkaz musí pokračovat, protože on je skvělý a bude toho ještě víc," dodal producent, který se podílel na třech písních z alba Michael (Hollywood Tonight, Monster a Breaking News).

Nedávno se kvůli nim ostře pustil i do muzikanta a producenta Quincyho Jonese, který řekl, že písně v žádném případě neměly vyjít. V rozhovoru pro britský list The Guardian uvedl, že Jones je starý a sotva slyší.

Reklama

Související témata:

Související články

Výběr článků

Načítám