Hlavní obsah

Jacksonův majetek bude zatím spravovat jeho právník, nikoliv rodina

Právo, CNN, roš
Los Angeles

Spor o vypořádání pozůstalosti po králi popu Michaelu Jacksonovi začal v pondělí v Los Angeles soudním slyšením o ustavení vykonavatelů jeho závěti. Správa majetku byla podle závěti svěřena advokátovi Johnu Brankovi a hudebnímu manažeru Johnu McClainovi, ale jen do 3. srpna, kdy bude další slyšení.

Foto: ROBERT GALBRAITH, Reuters

Kvůli smrti Michaela Jacksona truchlí lidé po celém světě.

Článek

Matka Katherine Jacksonová (79) žádala o odklad, protože chtěla znát všechny okolnosti závěti z roku 2002 a synovy smrti. „Chce vědět, co se jejímu synovi stalo předtím, než ustanovil osoby k převzetí jeho majetku v hodnotě přes miliardu dolarů,“ řekl nejmenovaný člen rodiny.

Do předložení závěti soud svěřil přechodné spravování záležitostí zesnulého jeho matce. Pak se objevila závěť, podle níž měli majetek spravovat právě Branca a McClain.

Výše zpěvákova majetku není přesně známa. Některé odhady hovoří o více než 500 miliónech dolarů (9,3 mld. Kč), jiné uvádějí více než miliardu (18,7 mld. Kč), jelikož zpěvák byl mj. spolumajitelem práv k hudebním titulům skupiny The Beatles a dalších interpretů.

Nicméně Jackson byl zatížen i dluhy kolem 400 až 500 miliónů dolarů a advokáti vykonavatelů závěti zdůrazňovali, že nelze vyčkávat, protože ve hře jsou žaloby proti zpěvákovi i závazky za kompenzaci neuskutečněných koncertů v Londýně.

Reklama

Související témata:

Výběr článků

Načítám