Hlavní obsah

Jackson natočil na vrcholu v 80. letech hity do šuplíku, teď vyjdou

Novinky, Stanislav Dvořák

Očekávané vydávání série posmrtných alb Michaela Jacksona začne už za tři měsíce. Podle informací amerického Rollingstonu se v listopadu objeví první z řady alb s novým materiálem.

Článek

Listopadová deska, jež zatím nemá oficiální jméno, by měla obsahovat deset neznámých songů. Velmi povzbudivé je to, že asi nepůjde jen o pokusy z pozdního období, kdy šel Jackson dolů komerčně i umělecky, ale i o staré nahrávky z doby, kdy byl na vrcholu.

Jeden z Jacksonových manažerů, Frank DiLeo, řekl, že král popu zanechal na harddiscích okolo 100 hotových písniček, které z různých důvodů nikdy nevyšly. Některé z nich jsou poměrně nové (spolupráce s Akonem, Will.i.amem apod.), ale některé až z 80. let.

"Pár písniček, které jsme nahráli na album Bad a museli je vyhodit, je prostě senzačních," tvrdí manažer.

Na každé album natočil dvojnásobek písní 

"Pokaždé, když natáčel, udělal toho moc. Od dvaceti do třiceti písniček na každé album. Každá z nich by mohla být stejný hit jako ty, co vyšly," uvedl loni bývalý šéf Sony Music Tommy Mottola. Jeden z údajně největších hitů, který se nedostal na desku, je Don't Be Messin' Around z období Thrilleru.

Jacksonovi dědicové uzavřeli letos smlouvu o vydání série alb, která jim zaručuje zisk minimálně 200 miliónů dolarů. Půjde o nový materiál i o výběry, celkem deset alb.

Dále je připravena videohra, DVD kompilace či nové vydání prvního Jacksonova sólo alba Off the Wall, které poprvé vyšlo v roce 1979. Bude obsahovat i dosud nevydané nahrávky.

Reklama

Související témata:

Výběr článků

Načítám